Всъдеходът Ineos Grenadier се впусна в дивите пейзажи на Африка като превозно средство за сафари. Подготвеният за приключения офроудър е кулминацията на придобиването на базираната в Ботсвана фирма за трансформация на автомобили Kavango Engineering от британската компания Ineos Automotive.

Снимка: Ineos

Фирмата Kavango Engineering е един от най-уважаваните и утвърдени специалисти по преобразуване на превозни средства в Южна Африка. Новосъздаденото дъщерно дружество Ineos Kavango ще се фокусира върху трансформацията и текущата поддръжка на всъдехода Ineos Grenadier Station Wagon и пикапа Ineos Grenadier Quartermaster за широк спектър от случаи на употреба.

Те включват обширни специализирани модификации за секторите за опазване на природната среда, сафари, борба с бракониерството, ветеринарни спасителни акции, оказване на медицинска спешна помощ и здравни грижи, заснемането на филми и други.

Снимка: Ineos

Помещенията на Ineos Kavango са разположени на входа към делтата на река Окаванго, в град Маун, Северна Ботсвана. Базата от 5000 кв.м включва обширни съоръжения за производство и сглобяване. Неговата висококвалифицирана работна сила от 70 човека извършва около 200 преобразувания годишно.

Членовете на екипа, основал Kavango Engineering, ще продължат да участват в бизнеса. Ineos Kavango ще разшири настоящите си дейности и за да се приспособи към бъдещия растеж на бизнеса, земята в близост до съществуващия обект на Ineos Kavango е предназначена за по-нататъшно развитие, което ще удвои мащаба на операцията.

Снимка: Ineos

Като доказателство за успешната концепция за сътрудничество, Ineos Kavango създаде уникален прототип Safari Grenadier на базата на Ineos Grenadier с минимални технически промени. Инженерните модификации са съсредоточени върху леко увеличения пътен просвет и преместването на разпределителното устройство на Station Wagon към централната конзола.

Конструкцията на покрива на оригиналното превозно средство е отстъпила място на лек, навиващ се брезент и сгъваемо предно стъкло, което доближава авантюристите до природата. Подредените амфитеатрално задни седалки допълнително увеличават панорамната гледка на пътниците. Автомобилът обаче запазва основните си характеристики на истински офроудър.

През 2017 г. председателят на Ineos Джим Ратклиф, автомобилен ентусиаст и опитен авантюрист, идентифицира пазарна ниша за високопроходим автомобил със задвижване 4х4, проектиран за висока надеждност. Тогава беше създадена компанията Ineos Automotive Limited и беше събран експертен екип от автомобилни професионалисти, за да превърне визията в реалност със свежа перспектива за разработка и производство на автомобили 4x4.

Снимка: Ineos

Съчетавайки здрав британски дух и дизайн с германска инженерна прецизност, Grenadier е наистина безкомпромисен всъдеход с 4x4, създаден от нулата. Той е проектиран да преодолява всякакви телени и условия, като осигурява най-добрата в класа си офроуд способност, издръжливост и надеждност на тези, които зависят от превозното средство като работен инструмент, където и да се намират по света.