Тази седмица, както отбелязва CNBC, главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск се похвали, че току-що се е возил зад волана на предпроизводствен модел на електрическия пикап Cybertruck. Той отказа да назове датата за началото на доставките, а вместо това заяви, че процесът на сглобяване на машината изисква най-висока прецизност, като изисква от служителите адекватна точност при изпращането и сравни сложността на задачата с производството на конструкции от LEGO.

CNBC получи на свое разположение копие от писмото на Мъск, което той е изпратил до всички служители на Tesla. В него милиардерът обяснява, че всички части на киберколата, както собствено производство на компанията, така и на трети страни, са проектирани с минимални допуски на размерите, с точност до 10 микрона. Всяко отклонение на продукта от посочените размери, според Мъск, рискува да се превърне в "пакост за очите", затова подобни дефекти трябва да се избягват.

Ръководителят на Tesla сравнява изискванията за точност на размерите на частите на кибритената кутия с условията за производство на конструктори Lego и консервни кутии за газирани напитки. Разбира се, производството на такива продукти е много по-евтино, но изискванията към точността на размерите им не стават по-малко. Както е убеден Мъск, ако производителите на такива продукти са успели да се справят, то и Тесла ще успее да произведе машината си прецизно. "Прецизността ражда перфекционизъм", завършва обръщението си към служителите изпълнителният директор на Tesla.

Във взаимодействие с абонатите на страниците на собствената си социална мрежа X той заяви, че ще назове датата на събитието, с което ще се отбележи началото на доставките на търговските пикапи Cybertruck, когато компанията е готова. По-рано той беше обещал да започне да доставя серийни автомобили на собствениците до края на третото тримесечие. Заслужава да се отбележи, че сред потребителите на собственото мобилно приложение на Tesla компанията вече разпространява покани за бъдещо събитие, без да посочва датата му. За правото да присъствате на събитието, заедно с един придружител, е необходимо да похарчите бонус точки в размер, равняващ се на 2500 USD.