На Японското изложение за мобилност в Токио Subaru показва футуристично купе с две врати с тънки фарове, масивна каросерия и широка стойка, наречено Subaru Sport Mobility Concept.

Вижте как изглежда Subaru Sport Mobility Concept  >>  >>  >>

Прототипът изразява удоволствието, което Subaru предлага в ерата на електрификацията, когато шофирането позволява да се впуснем в нови вълнуващи приключения. Това е концепция за електрическо превозно средство с батерии напомня еволюцията на ценностите на Subaru Sport.

Subaru Sport Mobility Concept

Снимка: Subaru

Концепцията Subaru Sport Mobility напомня на някогашното купе Subaru SVX, което се произвеждаше през 90-те години на ХХ век. Прототипът Subaru Sport Mobility представлява концепция за спортна мобилност, която има известни прилики със Subaru SVX. И двете са големи купета с две врати и тънки фарове. И двата автомобила изглеждат странно и будят любопитството на хората.

Subaru SVX

Снимка: Subaru

Изглежда обаче, че нито единият модел не се вписва точно в определен автомобилен жанр. Концепцията Subaru Sport Mobility е обявена за акумулаторна електрическа кола, която е приятна за шофиране навсякъде по всяко време и при всякакви условия.

Subaru Sport Mobility Concept

Снимка: Subaru

За съжаление Subaru не предлага подробности за това как точно концепцията се движи в града, но ни казаха, че разполага с ниска позиция за шофиране със седалка, монтирана в центъра на пилотската кабина. Всичко това е в полза на едно приятно изживяване зад волана.

Това със сигурност е интересен избор и също така изглежда странно, точно каквото беше Subaru SVX навремето. Новата концепция изглежда много дълга в профил и докато панелите на каросерията са малко набити, покривът е доста нисък. Страничното стъкло няма сегментирани прозорци като Subaru SVX, но предното стъкло на концепцията създава подобен цялостен вид.

Subaru Sport Mobility Concept

Снимка: Subaru

В комбинация със странните седалки, шантавите колела и тънките фарове, трябва да мислим, че някой от дизайнерския екип на Subaru е имал предвид ранните 90-те години на миналия век, докато е проектирал тази невероятна машина. Прототипът Subaru Sport Mobility Concept се определя като строго концептуален модел, така че не очаквайте да влезе в производство, но със сигурност ще повлияе на бъдещите предложения от Subaru.