Компанията Ford разширява своята гама от следващо поколение кемпери Transit Custom Nugget, за да предложи нови варианти и усъвършенствани функции, предназначени за гъвкавост и комфорт в движение и на място. Новият модел Active добавя мускулест стил и оборудване за поддържане на начина на живот на ентусиастите на открито. Модификацията с по-дълго междуосие предлага по-просторна кухня и зони за съхранение, за да помогне на клиентите да извлекат максимума от своите преживявания в кемпера. Изцяло новият Ford Transit Custom Nugget вече е наличен за поръчка с гъвкавия plug-in хибриден агрегат и има опция за задвижване на всички колела. 

Вижте новите кемпери Ford Transit Nugget Active PHEV и Nugget LWB  >>  >>  >>

Припомняме, че дебютът на следващото поколение кемпер се състоя през миналото лято в спецификация Titanium с накланящ се покрив, с 2,0-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател EcoBlue с мощност 170 к.с., съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Изцяло новият компер Ford Transit Custom Nugget е разработен в партньорство с водещия производител на кемпери Westfalia. Новият модел ще бъде изложен на публиката за първи път на автосалона за каравани в Дюселдорф, от 30 август до 8 септември 2024 г.

Ford Transit Nugget LWB и Ford Transit Nugget Active PHEV

Снимка: Ford

"Нашата изцяло нова гама Transit Custom Nugget разширява границите на това, което може да предложи един компактен кемпер", каза Бари Куест, продуктов мениджър на Ford Transit Custom Nugget. "Вслушахме се в обратната връзка от нашите клиенти, за да предоставим функциите, които ще помогнат за създаването на незабравими изживявания на Nugget - от активен начин на живот и по-интелигентни космически решения до усъвършенствани задвижвания, включително универсален plug-in хибрид за градско шофиране без емисии и задвижване на четирите колела за опознаване на повече предизвикателни места", допълни Бари Куест.

Ford Transit Nugget Active PHEV

Снимка: Ford

Новият модел Ford Transit Custom Nugget Active е проектиран за клиенти на кемпери със страст към приключенията на открито и надгражда спецификацията Titanium с характерен стил, вдъхновен от SUV, включително смела предна решетка, черни пластмасови защитни панели, външна облицовка, уникалн 17-инчови джанти от машинно обработена сплав и LED задни светлини.

Интериорът включва издръжлива, водоустойчива материя за седалка, предназначена да поддържа салона сух и удобен след ден на каяк или забавление на плажа. Усъвършенстваната технология за шофиране също повишава комфорта по време на движение.

Ford Transit Nugget Active PHEV

Снимка: Ford

Пакетът за асистенция на водача добавя стандартно асистент за предотвратяване на сблъсък, асистент за спиране на заден ход и информационна система за мъртвата точка за допълнителна сигурност на магистралата и при маневриране, както и адаптивен круиз контрол с функция "Спри и тръгни" за моделите с автоматични трансмисии. Сензорният екран осигурява централизиран контрол и наблюдение на функциите на кемпера на Ford, включително осветление, отопление, нива на водата и други, когато е паркиран на място за нощуване или активност.

Ford Transit Nugget LWB и Ford Transit Nugget Active PHEV

Снимка: Ford

Подобно на модела Titanium, новият Ford Transit Custom Nugget Active може да бъде специфициран с опционална система за задвижване на четирите колела за 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател EcoBlue със 170 к.с. и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Тази комбинация осигурява превъзходно сцепление върху грапави и хлъзгави повърхности, като помага на шофьорите да достигат до отдалечени места за къмпинг и дейности на открито. Новият Ford Transit Custom Nugget Active също така предлага капацитет на теглене до 2,3 тона за теглене на оборудване, включително ремаркета за лодки и куфари за коне.

Ford Transit Nugget LWB

Снимка: Ford

Новата версия с по-дълго междуосие на Ford Transit Custom Nugget се предлага както за вариантите Titanium, така и за Active, както и с пълната гама от задвижвания. По-просторният модел е разработен за допълнителен комфорт при продължителни пътувания и се основава на популярното уникално вътрешно оформление, което отличава Nugget в своя сегмент. Новият кемпер на Ford осигурява по-голяма кухненска площ с повече пространство на работния плот за приготвяне на храна, както и подобрено съхранение на тигани и прибори.

Във всекидневната капацитетът за съхранение е увеличен с по-голям вграден гардероб, за да запазите интериора спокоен и свободен от бъркотия. Авантюристите, които се наслаждават на престои извън мрежата на къмпингите, също ще могат да поръчат алтернативно вътрешно оформление с по-дълго междуосие, което включва вградена тоалетна.

Снимка: Ford

Както стандартните модели, така и вариантите с по-дълго междуосие предлагат луксозни функции, обявени при пускането на пазара, включително интегриран модул за котлон и мивка, допълнен от стандартен бойлер за гореща вода. Интериорът разполага също с отопляеми въртящи се предни седалки, практичен хладилник с чекмеджета за ефективно съхранение и по-широки легла с опционално отопление на долното легло. Мултифункционалната система Smart Camper е оборудвана с наклономер, който помага за изравняване на кемпера при паркиране на неравен терен.

Ford Transit Nugget LWB

Снимка: Ford

Новият Ford Transit Custom Nugget вече е достъпен за поръчка с икономичното plug-in хибридно задвижване PHEV, подобно на това, използвано от Ford Kuga Plug-In Hybrid, който е най-продаваният plug-in хибрид в Европа за последните 3 години. Това задвижване комбинира 2,5-литров 4-цилиндров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, с електрически мотор и батерия с капацитет 11,8 кВтч, за да произведе системна мощност от 233 к.с.

Този кемпер е предназначен за безпроблемно пътуване на дълги разстояния, заедно с възможността за шофиране с помощта на чиста електрическа енергия в градска среда с ниски емисии, тихи къмпинги или места в пустинята, при чисто електрически обхват в рамките на 60-69 км и разход от 0,9 до 1,2 л/100 км.

Ford Transit Nugget Active PHEV

Снимка: Ford

Иновативният дизайн включва и електронен нагревател, осигуряващ енергийно ефективна топлина в мрежата в комбинация с традиционен нагревател за използване извън мрежата. Батерията може да се презарежда чрез източник на променлив ток с помощта на доставения кабел или наличен кабел.