Ford разкри обновения кросоувър Puma. Новият модел представлява технологична еволюция на най-продаваната кола в Обединеното кралство, която се превърна във фаворит на шофьорите в цяла Европа. Компактният кросоувър с място за петима човека и техния багаж, прави градското шофиране по-лесно, а пътуванията стават по-приятни и релаксиращи с изцяло нов интериор, големи дигитални дисплеи, 5G свързаност и усъвършенствани технологии в помощ на водача.

Вижте обновения кросоувър Ford Puma  >>  >>  >>

Отвътре новата Puma има нов кокпит в стил спортен автомобил, който обгръща пътниците с големи екрани, монтирани високо и под ъгъл към водача, докато физическите бутони са намалени до минимум за по-спокойно пътуване. Клиентите могат да използват 5G свързаност, за да поемат контрола, независимо дали искат да избегнат неочаквани задръствания по време на път към училище или да помолят Alexa Built-in да добави кафе към списъка за пазаруване.

Снимка: Ford

Усъвършенстваните технологии правят шофирането с помощта на круиз контрол по-естествено, намаляват скоростта при кръстовища и завои, помагат на шофьорите да виждат по-ясно в завоите през нощта и осигуряват изглед от птичи поглед на централния екран, за да направят паркирането по-лесно.

Свободата да намирате приключения извън града идва от адаптивните и икономични меки хибридни задвижвания с мощност до 155 к.с. или 170 к.с. максимална мощност за новия спортен модел Puma ST. Освен това Ford обяви, че изцяло електрическата Puma Gen-E ще бъде представена по-късно тази година и ще бъде първата Puma с нулеви емисии при шофиране.

Снимка: Ford

"Клиентите на Puma ни казаха, че обичат да карат най-добре изглеждащия компактен кросоувър на пазара и че постоянно намират нови приложения на MegaBox, който им позволява да използват пространството в багажника си, както никой друг малък автомобил не може. Те също така ни споделиха, че интериорът е наистина важен фактор, а усъвършенствана свързаност, която да им позволи да контролират деня си, ще изведе Puma на следващото ниво", каза Джон Уилямс, генерален мениджър на Ford Blue за Европа.

"Точно това направихме; с авангарден стил, завладяващо дигитално изживяване и същата безпроблемно интегрирана система за свързаност SYNC 4 като при по-големите модели като нашия нов Ford Kuga. Всичко това в обогатена и опростена гама прави избора по-лесен от всякога за ново поколение клиенти на Puma готови за приключения", добави Джон Уилямс.

Снимка: Ford

В кокпита на обновения Ford Puma има два големи екрана, които дават на водача пълен контрол и актуална информация. Зад волана се намира 12,8-инчов дигитален инструментален панел, който може да бъде персонализиран, за да показва информацията, която всеки водач намира за най-полезна, а 12-инчовият централен сензорен екран с висока разделителна способност улеснява управлението на навигацията, мултимедията и функциите за комфорт като климатик и отопление на седалките.

Снимка: Ford

Новата информационно развлекателна система SYNC 4 на Puma има два пъти по-голяма изчислителна мощност от предишната и лесно се адаптира, за да улесни достъпа на водачите до функциите, които ползват най-често. Гласовото разпознаване разбира ежедневния език и смартфоните могат лесно да се интегрират с помощта на безжични Apple CarPlay и Android Auto, както и да се презареждат чрез безжично зареждане.

Снимка: Ford

Дори и без свързан смартфон, шофьорите могат да попитат Alexa Built-in например "Какво има в календара ми днес?", "Как да стигна до този адрес?" или "Възпроизвеждане на моя плейлист за шофиране", както и през звуковата система или чрез опционалната аудиосистема B&O с 10 високоговорителя. Стилът и комфортът са подобрени с нов плъзгащ се подлакътник и спортен волан с две спици с плоско дъно, като в състезателна кола.

Новата Puma прави шофирането по-лесно. Интелигентният адаптивен круиз контрол със Stop & Go и центрирането в лентата Lane Centering намалява скоростта и спира плавно, за по-естествено усещане, като може да използва асистента за предсказуема скорост за да регулира скоростта при завои на пътя, кръгови кръстовища и при навлизане или напускане на магистрали.

Снимка: Ford

В града 360-градусовата камера може да показва изглед от птичи поглед за по-лесно и безпроблемно паркиране. В новите фарове има добавена опционалната динамична Matrix LED технология за да наблюдава пътя пред автомобила и да осветява, за да помогне на шофьорите да виждат по-ясно.

Новият Ford Puma има практичността на голяма кола. Моделът разполага с 80-литрова кутия в багажника, за да погълне съдържанието на малка количка за пазаруване в супермаркет. Два комплекта стикове за голф могат да стоят изправени в багажника и дори с петима човека на борда има повече от 450 литра място за багаж за пазаруване или място за кучета.

Снимка: Ford

Клиентите могат да избират между Titanium, ST-Line и ST-Line X, всеки от които с вече емблематичния екстериорен стил на Puma, уникален дизайн на предна броня, решетка и лети джанти. За новия модел се предлагат шест цвята, включително новият за Puma сив цвят Cactus и светлини, които прожектират логото на Puma върху земята.

Новите модели на Puma се задвижват от 1,0-литровия 3-цилиндров двигател на Ford EcoBoost Hybrid, който използва 48-волтова мека хибридна система, за да оптимизира разхода на гориво и да увеличи производителността до 155 к.с.

Снимка: Ford

За по-спортно шофиране, Ford Performance разработи новата Puma ST със специално спортно шаси, динамичен стил и максимална мощност до 170 к.с., налична стандартно с бързо превключваща 7-степенна автоматична скоростна кутия Powershift. Новата Puma е проектирана и произведен в Европа, като се произвежда в най-модерния завод на Ford Otosan в Крайова, Румъния.