През 2024 година Ford Mustang се готви да отпразнува своята 60-та годишнина. По този повод Ford представя модерна версия на популярния модел California Special. Пакетът California Special се отличава с привличащи вниманието наситено сини детайли. Характерният цвят се появява на отворите за ноздрите, които обграждат новата хоризонтална решетка с черни гланцирани ивици.

Вижте новия Ford Mustang GT California Special  >>  >>  >>

Фаровете са заобиколени от черни рамки, докато специфични графики в наситено синьо и гланцово черно се появяват от долните страни на каросерията на новия Ford Mustang GT California Special. Пакетът California Special добавя 1995 долара към цената на Ford Mustang GT Premium и се предлага във варианти купе и кабриолет с 6-степенна механична скоростна кутия или опционална 10-степенна автоматична скоростна кутия.

Снимка: Ford

Новата версия California Special се предлага с две опции за 19-инчови колела. Стандартните колела в карбонов сив цвят имат тампонно отпечатано лого GT/CS в светло син цвят, докато опционалните колела Performance Pack съчетават хромирана повърхност на спиците със сини акценти в дълбочина.

Емблемата на 5,0-литровия двигател на предните калници и емблемата GT отзад добавят сини очертания към черните центрове, подобно на пакета GT Performance, има специфична емблема за Performance. Емблемата GT/CS на решетката също е оцветена в наситено синьо.

Снимка: Ford

"Оригиналният пакет California Special беше насочен към оптимистичната и безгрижна култура на шофиране в Калифорния. Ние се фокусираме отново върху тези елементи за Mustang GT California Special, който носи жизнен стил, който изглежда като у дома си на булевард "Колорадо", както и на Тихоокеанската крайбрежна магистрала", каза бранд мениджърът на Mustang Джо Белино.

"Наситеното синьо е толкова различен и вълнуващ цвят, че наистина прави така, че California Special да се откроява не само от другите модели на Mustang, но и от предишните модели California Special", допълни Джо Белино.

Снимка: Ford

Наситено сините акценти са забележими в целия интериор на пакета California Special, където перфорирана тапицерия Navy Pier и черната кожа Ebony покриват седалките. Стилът на интериора е подчертан допълнително с двуцветни контрастни шевове с нишки в синьо Raptor и сиво металик, които се простират до таблото и вратите. Същият шев се предлага и за волана и централната конзола. Специална IP значка на California и подови стелки GT/CS допълват промените в интериора.

Снимка: Ford

"Mustang разполага с богата история от специални издания на модели, от които да черпи вдъхновение и ние ще продължим да ги преоткриваме за новата аудитория", каза Джо Белино. "От готовия за писта Dark Horse до световноизвестния Mustang GTD, Ford прави Mustang за всички аудитории. Новият модерен Mustang GT California Special е перфектен пример за нашия стремеж да създадем Mustang за всеки клиент", споделя Джо Белино.