29 чисто нови полицейски буса Ford Tourneo Custom бяха доставени на Министерството на вътрешните работи (МВР). Бусовете ще бъдат използвани за специализирани полицейски операции на територията на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) и Областните дирекции на МВР (ОДМВ). Проектът е финансиран чрез Фонда за безопасност на движението, което допълнително подчертава ангажимента към подобряване на оперативните възможности на силите на реда и повишаване на обществената сигурност.

Новите модерни бусове Ford Tourneo Custom са специално оборудвани с всичко необходимо на полицаите за ежедневната им работа и разполагат с модифицирани системи и редица функции за по-добра производителност и безопасност, гарантиращи оперативна ефективност и надеждност при изпълнение на служебните задачи.

Снимка: Мото-Пфое

Оборудването включва комуникационни и специални сигнални системи, индивидуални интериорни елементи, работни маси, конфигуриращи се седалки в пътническия салон и множество изводи за захранване на всякакви допълнителни консуматори, необходими за оперативната дейност. Машините за МВР са дълга база за по-голям обем на багажното отделение и са специално поръчани с два фабрично вградени 95-амперчасови акумулатора със сензор за състоянието на батерията за поддържане на цялото полицейско оборудване, метална защита на двигателя и скоростната кутия.

Снимка: Мото-Пфое

Новото поколение на Ford Tourneo Custom идва с нова платформа, проектирана за максимална гъвкавост, усъвършенствана кормилна система за по-голяма маневреност, независимо задно окачване, предна ос с ограничено приплъзване, всички видове асистенти в помощ на водача, най-ново поколение SYNC4 с 13-инчов централен сензорен дисплей, свързаност чрез 5G модем, навигация, гласови команди и вграден виртуален гласов асистент Alexa, интелигенти адаптивни предни светлини. Новият Ford Transit Custom спечели две престижни награди тази година - "Ван на годината" (IVOTY) и платинена награда от експертите по безопасност на автомобилите в индустрията Euro NCAP.