На изложението China International Import Expo Honda официално представи концептуалния автомобил e:N2, който е разработен като част от предварително обявения проект e:N Design. Външният вид на електрическия лифтбек отразява характерния стил на Honda, който ще бъде пренесен от инженерите на компанията и в други автомобили с e:N Design.

На този етап автомобилният производител не разкрива техническите характеристики на представената концепция. Известно е, че в основата му е платформата e:N Architecture F - интелигентна архитектура за електрически автомобили, която разполага с необходимата изчислителна мощ за осигуряване на комфортно шофиране в различни ситуации.

Електрическият автомобил ще бъде оборудван с модерни технологии, включително собствената система за подпомагане на водача Sensing 360, която се основава на камери и специални сензори. Серийното производство на автомобила, базиран на концепцията e:N2, се очаква да започне до 2024 г. Цената на бъдещия електрически автомобил не беше обявена.

"Honda ще ускори инициативите си за електрификация по цялата верига, включително научноизследователска и развойна дейност, снабдяване, производство, продажби и следпродажбено обслужване, и ще продължи да разширява продуктовата линия e:N, за да пусне на пазара 10 изцяло електрически автомобила до 2027 г." - заявиха от Honda Technology Co. Тошихиро Мибе.