Японската компания Honda Motor ще разработи първия си електрически автомобил за американския пазар в сътрудничество с GM, като използва платформата Ultium на американския партньор. Екстериорът на кросоувъра Honda Prologue беше разкрит по-рано, а сега дойде ред на концепцията Acura Precision EV, която дава представа за дизайна на първия електрически кросоувър на едноименната марка.

Подобно на Honda Prologue, бъдещият кросоувър на Acura, базиран на платформата GM Ultium, ще се продава през 2024 г. Засега японският автомобилен производител показва само основните линии в дизайна, които биха могли да бъдат използвани в серийния автомобил. Acura решава да придаде на решетката декоративни функции и да я оборудва с осветление. Логата на марката отпред и отзад светят, но няма как да се твърди със сигурност дали това решение ще бъде запазено в серийното изпълнение.

Интересно е, че интериорът на купето ще се променя в зависимост от режима на шофиране. Ако водачът избере активно шофиране, режимът Instinctive Drive Mode ще привлече вниманието към инструментите с червено осветление, а режимът Spiritual Mode ще се управлява автоматично, позволявайки на волана да се отдалечи от водача и осветяване с прожекционни ефекти за създаване на подводна атмосфера. Сензорният екран на централната конзола на Acura ще осигурява тактилна обратна връзка, което ще улесни работата с интерфейса по време на шофиране, като погледът на водача е съсредоточен върху пътя.