Екстериорът на S8 Plus се отличава с карбоново облицовани странични огледала, черна радиаторна решетка, както и нови брони и прагове. Тайната на подобрената S8-ца обаче се крие под капака.

Вижте снимки >>

За задвижването си върховият седан разчита на същия 4.0-литров V8 би-турбо TFSI двигател, с който разполага и стандартното S8.

Разликата между Audi S8 и Audi S8 Plus обаче е цели 85 к.с. и 50 Нм.

Топ модификацията на S8 разполага с мощност от 605 к.с. и 700 Нм въртящ момент, но за кратко време и благодарение на функцията overboost въртящият момент може да се повиши до 750 Нм.

В резултат на направените подобрения Audi S8 Plus ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.8 секунди, а максималната скорост на седана е електронно ограничена до 250 км/ч, като опционалният пакет Dynamic Package "вдига" ограничението на 305 км/ч.

Тези характеристики "изстрелват" модела на Audi пред неговите основни конкурентни - BMW 760i и Mercedes-AMG S 65.

Audi S8 plus разполага още с матрични LED фарове, 21-цолови лети джанти, адаптивно пневматично окачване, спортна изпускателна система, а комфортът на пътниците е гарантиран от луксозния кожен салон и аудиосистемата BOSE.

Новото Audi S8 plus ще дебютира на автошоуто във Франкфурт.

Продажбите на луксозния и мощен седан ще стартират през ноември, а базовата цена на най-бързия S модел ще бъде 145 200 евро.