По-аеродинамичен дизайн, характерна предница с обтекаеми назад фарове, скосена задница, затъмнени прозорци и 17-цолови лети джанти са сред най-забележимите акценти на новия Chevrolet Volt.

Вижте снимки >>

Интериорът на колата вече е 5-местен и е с типичен за Chevrolet дизайн, както и с най-новата MyLink инфотейнмънт система.

Електромобилът разчита за своето задвижване на 18.4 кВтч литиево-йонна батерия, електромотор и 1.5-литров 4-цилиндров двигател за удължаване на пробега.

Двигателят произвежда 101 к.с., а електромоторът - до 149 к.с. и 398 Нм въртящ момент.

Максималната скорост е 157 км/ч.

От Chevrolet съобщават, че колата е с 45 кг по-лека и с 12% по-ефективна спрямо предишното поколение на Volt.

Колата е и по-бърза, а от 0 до 100 км/ч новият Volt ускорява за 8.4 секунди. Ускорението от 0 до 50 км/ч става за малко над 2.6 секунди.

Само в електрически режим колата ще може да изминава 80 км, а цялостният максимален пробег, който колата може да направи, е 676 км.

При зареждане от 120-волтов контакт, цялостното "напълване" на батериите отнема 13 часа, а ако се използва 240-волтов времето намалява на 4.5 часа.

Chevrolet Volt идва с множество системи подпомагащи шофьора, 10 въздушни възглавници и камера за задно виждане.

Продажбите на новия Chevrolet Volt ще започнат през втората половина на тази година, а цената на колата ще бъде оповестена по-късно.

ВИДЕО >>