Новото спортно купе на Mercedes идва с агресивен и екстравагантен външен вид.

Вижте снимки >>

Големи въздухозаборници, голяма радиаторна решетка с емблемата на Mercedes и големи фарове с LED светлини, характеризират предницата на суперколата.

Задницата се откроява най-вече със своят характерен скосен покрив, а други особености на автомобила включват 19-цолови джанти, вентилирани калници, тънки стопове и отварящ се при нужда заден спойлер.

Интериорът е с луксозен стил и спортен дух. Налице е богат избор измежду различни тапицерии и декорации от хромирани, сребристи или карбонови елементи.

Моделът е с врати без панти, а на тавана е монтиран контролен панел, от където се управляват задният спойлер, аварийните светлини и подгряването на седалките.

Вижте видео >>


Mercedes-AMG GT идва с централно разположен двигател, с уникална конструкция и могъщ звук.

При базовият модел задвижването се извършва от 4.0-литров V8 двигател с 462 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Благодарение на него и на 7-степенната скоростна кутия с двоен съединител, колата се изстрелва от 0 до 100 км/ч за 4.0 секунди преди да достигне електронно ограничена си максимална скорост от 304 км/ч.

Върховата версия - GT S се задвижва от 4.0-литров V8 битурбо двигател с 510 к.с. и 650 Нм въртящ момент. С него купето се превръща в същинска ракета, ускоряваща от 0 до 100 км/ч за 3.8 секунди, след което стрелката на километража би спряла на електронно ограничената скорост от 310 км/ч.

За да направят колата възможно най-лека, инженерите на Mercedes са използвали специалена смес от материали, включващи алуминий, стомана и магнезий.

Това дава възможност на GT да тежи по-малко от 1540 кг.

Автомобилът ще влезе в продажба в началото на следващата година.