Новият C-Class Estate е с обща дължина от 4702 мм, което го прави с 96 мм по-дълъг от предшественика му. Колесната база е 2840 мм - с 80 мм повече спрямо стария модел. Ширината на автомобила също е увеличена с 40 мм и вече е 1810 мм. Капацитетът на багажника е нараснал до 490 литра.

Въпреки по-големия си размер, новият C-Class Estate е с 65 кг по-лек от предишната версия.

Вижте снимки >>

Задните седалки са оборудвани с електрически сгъваеми облегалки, а срещу допълнително заплащане комбито може да се вземе с функция Easy Pack за автоматично отваряне на багажника или с опцията Hands-Free Access, която позволява багажникът да бъде отварян с размахване на крак под задната броня.

Комбито може да се поръча с въздушно окачване AIRMATIC, снабдено с функция за саморегулиране, което е новост за този сегмент автомобили.

Видео >>

Двигателната гама е идентична с тази на седан версията, като клиентите могат да избират между бензинови двигатели с мощност от 156 к.с. до 333 к.с. и дизелови с мощност, варираща между 115 к.с. и 204 к.с.

Ще се предлагат и две хибридни версии, съответно C300 BlueTEC HYBRID с мощност 231 к.с. и C350 BlueTEC HYBRID с 279 к.с.

В зависимост от двигателя, клиентите ще могат да избират между стандартното задно задвижване или 4MATIC система, задвижваща всички колела.