Продажбите на Tesla в Китай се сгромолясаха

През изминалия месец Tesla е продала със 70% по-малко електромобили в Китай.

Обратно в новината

Коментари - Продажбите на Tesla в Китай се сгромолясаха | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тръмпи се изказа неподготвен. Отиде на престрелка, въоръжен с нож. Китай ще загуби, но Америка ще загуби 10 пъти повече. Тръмпи не се простреля в крака, а си отнесе макарите направо. Сега му остава само едно, да ходи и да се моли на дядо Си за прошка.

Пак някакъв прост путлераст пише неща, за които нищо не му е ясно. още преди дни Китай махна митата за Теслите и всички налични Тесли в магазините бяха изкупени за секунди. Китай е дал гаранция за кредитите, които взима "Тесла" за строежа на Гигафактори 3 в Шанхай и за първи път Китай разреши завода на тяхна територия да е изцяло собственост на инвеститора Тесла. Тръмпи такъв го навря на Китай, че така както се репчеха изведнъж им приседна и свалиха всички мита ЕДНОСТРАННО и се ангажираха да изкупуват повече американска продукция, като изобщо махнат митата за САЩ.

Браво на китайците... така се води икономическа война. Каквото повикало...

В Китай е тъпкано с електромобили, най-вече в сравнително бедните централни райони. Просто нямат нужда Тесла да им покаже що е то елетромобил, при това на такава ценичка!

Не ги знам теслите колко са качественни, но ако китайските електромобили са качаственни колкото другите им продукти, със сигурност ще се намери пазарна ниша за нещо хубаво.

Г-н капацитет, откъде я черпиш тая информация за качествата на китайските стоки? От магазините за левче ли, или "една позната чула..."?!

БРЦК

Не е само тесла , и нахапаната ябълка вече не искат. Не случайно микромеките изпревариха ябълката за пръв път от 10 години.

Насищане на пазара? Европа прави леки коли повече от 100 години и не може да го засити. Китайците отказват да ги купуват. Азия не е Европа. Там хората все още броят патриотизма за достойнство. Ръководството на САЩ им обяви търговска война и китайците намразиха всичко американско.

Едва ли е заради митата. Който може да извади 100 000 EUR, ще извади и 140 000 EUR за да си начеше крастата. По-скоро е насищане на пазара. Tesla отдавна вече не е някаква екзотика на пътя.