Най-популярният автомобил в Русия е... Лада 2107

Анализаторите от Автостат разкриват, че класиката Лада 2107 все още е най-караният от руснаците автомобил.

Обратно в новината

Коментари - Най-популярният автомобил в Русия е... Лада 2107 | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Патриоти зер, нямат парици хората и карат дърти автомобили. Впрочем това се отнася повече за провинцията - селата. В градовете почти не може да се види Лада, особено такава антика.

Какво можеш да очакваш от един народ ,на когото Лада 2107 е кумир ?

логика: какво можеш да очакваш от един народ, чийто кумир е GREAT WALL? ;-)

ВАЗ 2107 е последната и най-добра Лада със задно предаване. Отдавна отречена концепция за малък автомобил, но кой знае защо руснаците и феновете на БМВ си я харесват. Още по-странно ми е това, че в Русия има доста сняг и студ. А да караш Лада до 2107 или БМВ 3-ка в снега си е жив мазохизъм. Взел съм книжка на Лада, но никога не съм имал такова чудо. Все пак съм чел доста за тях и от старите модели най-доброто е 2108. Но руснаците я намразиха от началото заради човката вместо предна решетка.

В дълбоката провионция на Русия може и лада да е най-разпространения автомобил. Но в Москва и Питер ладите са 1 на 40. Най-много са Киа-Хюндай. После Форд.

Хм, значи Google street view послъгват нещо .... Тая американска пропаганда!

ладата си е лада знаем я дразни ме, че взеха да правят 'супер' коли за супер "пари" , а хората продължават да мрът по пищата лукс харесвам умерен, да не се вземам твърде на серозно/суета+ механика, двигатели хубави да, ама все горят 8-9-10/100км, че и пушат някои абе шитня са все още автомобилите..

Истината е, че руснаците са бедни (като нас), за това карат тези таралясници (по селата най-вече).

ладата е ВЕЛИКОЛЕПЕН АВТОМОБИЛ. имам лада нива 2013. от магазина. жестока машина! най-ниският СРЕДЕН разход, който съм имал на 300+ км пътешествие е 6.9 л! карам я с бензин 98/100 само. иначе средно съм между 7.8 и 8.3 л/100 км, с около 30% каране по макадам. чисто градско е 9.5-10.5 л. на черен път е 11+ л. за сравнение, s класата ми (2016), за 19,000 км вече, е на средно 7.1 л дизел. ладата харчи около литър бензин отгоре и просвета и е около 20 см?!? феноменална машина! обичам я!:-)

Стига се оплаква. Като си я купил ладата карай си я.

Нивата има проходимост, да. И с това се изчерпват предимствата. Всички от нейния клас имат същата, че и по-добра проходимост, ако са подходящо оборудвани. На по-старите карбураторни ладови двигатели хубавото им беше, че проблените по запалителната и горивната система се отстраняваха лесно. Сега вече не е така. Най-големия проблем е ръждата. Проникваща корозия можеш да видиш и на 3 годишен автомобил. За системи за сигурност няма смисъл да говорим. Не знам дали спирачките са с антиблокираща система, нещо което е стандарт за всеки друг нов (че и за 20 годишен)автомобил. А за ефективността - ти сам си дал данни за разхода на гориво. (За ладата ми се струва доста занижен. Карал съм дълго време лада 2104 и разхода е почти невъзможно да го свалиш под 7,5 - толкова са и заводските данни. Как с нивата и двойното предаване постигаш под 7 ми е непонятно) Въпреки това, да пъти по-леката Нива с три пъти по малкото коне харчи с литър отгоре от S класата ти, която има максимална скорост с поне 100 км отдоре от Нивата. Мога да споделям факти и впечатления цял ден, но мисля че и това дето съм написал е достатъчно...

не си прав с " Всички от нейния клас имат същата, че и по-добра проходимост". Дай примери. Подкрепени и с разход естествено.

Стига с тия съветски ламарини. Отдавна сме ги проклели и забравили.

Това все пак е ФИАТ, не е хубаво да виеш на умряло, не е прилично!!!

но оттогава Фиат напреднаха много, а Лада стои на същото място. Дано се оправят като ги взеха Рено-Нисан.

А в Перник кой ли е най-популярния модел?

Имах такова возило. Фаровете му светеха разкошно. Седалката ми беше много удобна. А иначе си е 99% Лада. Ламарините гният. Лесна е за ремонт във всеки гараж и това е основната причина руснаците още да я карат. Евтини резервни части. Там на село няма сервиз с оборудване, което да чете бордовия компютър на съвременните автомобили, а най-близкият град е на 300 км .

Мда, за мужиците най-добрата кола е сделаната кола, може да си я караш в калта наволя ...

"Истината е, че руснаците явно са патриоти", а по скоро изтината е че са бедни като църковни мишки и само тоя скрап с увисналите фарове като на снимката могат да си позволят ! Какви култови марки, каква кава простотия ви е в главата ........ !??!

Изстинала ти е иЗЗЗтината, не само, а е иЗкуфяла!

а къде е москвича,запорожеца....за волгата няма да питам,че нея я карат само колхозните бригадири

Няма ги просто защото цялата статия е една глупост. Класическите модели лада се виждат трудно по принцип и по руските пътища. Лада може и да е най популярна, най масовите модели са Самара 2, 2110, Калина. Това моделите които се срещат най често по улиците, далеч повече от Нива. Нивата по принцип се произвежда в далеч по малки бройки, отколкото другите модели от които всяка година излиза по над 100000 бройки от всеки и се продават на местния пазар. Техният пазар на нови коли е 50 пъти по голям от нашият при 20 пъти по голямо население. Преди кризата бяха се изравнили като пазар с немския. Някой по горе пишеше че били бедни, бедни сме ние, направо сме мизерници!