Mitsubishi фалшифицирали разхода на гориво от 25 години

Mitsubishi призна, че в продължение на 25 години от 1991 г. фалшифицира тестовете за разход на гориво при произведените модели.

Обратно в новината

Коментари - Mitsubishi фалшифицирали разхода на гориво от 25 години | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Карам нов Ситроен. Двигател 1.6 дизел. По каталог: 3.8-4.1/100 дизел. За 65 000 изминати км - среден разход - 6.6/100. Не ми се смятат проценти....

Дано всички не се окажат мърши?!... а иначе най верният разход се дава при скорост 90км/ч /1600-2000об/м, но извънградско. В града почти е невъзможно разхода да е според документацията особено, ако трафика е претоварен. Евентуално може да влезе в граници само, ако има S&S система, както при по съвременните модели автомобили.....или компютъра има алгоритми за изключване пълненето на отделни цилиндри според скоростта, оборотите, натоварването, и температурата на двигателя..., както и положението на педала за газ....Предполагам, че компютъра може почти пълноценно да замести скъпата S&S система при един по усъвършенстван софтуер и съответния хардуер. Дано производителите се понапънат малко, за да се пооправи екологията и намаляването на вредните газове отделяни от ДВГ, и не на последно място създаването на евтини синтетични горива, които не отделят вредни емисии....

Абе не знам кой лъже , ама аз като пусна по надолнище и попътен вятър Мерчо дава 8/100 разход.....

Имам 2 автомобила - един бензинов и един дизелов - съответно 107 и 90 кс. И при двата ако се кара леко, без излишни нерви - разходът е горе-долу както е описан по документи. Обаче за да има нормален разход трябват качествени горива. За съжаление това в БГ трудно се постига. Освен това всеки 2-ри на светофара върти гуми, кара се необмислено, а магистралите ни са "слънце" от неравности, кръпки и дупки.

Дали има компании, които не са фалшифицирали данните за разхода на гориво?

А мерцедес и БМВ големите модели? С двигатели по 5-6 л. и разход по книжка 8-10 л. ??? Имах мерцедес Е320 - на градско под 15 л./100 не падаше, извънградско със 140-180 - 12 л./100. Може би със 120 км/ч на извънградско би дал 9 л./100 .

Данните от заводите са за някакви идеални условия: пътят да е сух, идеално гладък, да няма завихряне на въздуха от мантинели, насрещно движение, постоянна скорост, идеално гориво и т. н. За градско каране е още по-фрапиращо... А на всичко отгоре когато се навъртат километри, пада компресията, респективно и мощността, следователно разхода се вдига. Така че не очаквайте някоя кола да харчи по каталог

Имал съм Мицубиши Галант преди години. Беше страхотна кола. Винаги ми е харчела според техническите показатели. Преди около година си купих Аутлендър дизел и никога не съм имал разход по-голям от този в книжката, а не го карам на писта?

ти вярваш ли си или така ти се иска да бъде?

Защо да не си вярва човека? Колата, която карам, няма да казвам марки за да не правя реклами, по книжка има разход (извънградско) 5,8/100. Регулярният ми разход (извънградско) е 5,8-5,9/100 (показания по бордкомпютър). Миналата седмица ми се наложи да направя София-Габрово-София, в един ден, 3-ма човека в колата 60 кг багаж, средна скорост 90км/ч (89,9 по борд), пътували сме с включен климатик (беше си жега все пак) и колата даде среден разход 5,7/100 (като на влизане в Габрово, борда сочеше дори 5,6/100). Параметрите, които дават са си напълно реални и възможни стига да се кара, нормално, без резки ускорения, без излишни "напъвания" и осъзнавайки че "Извънградско" означава движение със скорост 90 км/ч.... на магистралите нещата стават .... съвсем други.. и на мен при средна скорост 145 (София - Бургас) ми дава разход 8/100... ама то няма как да бъде и друго яче!

... моя есовец... харчи, ама - дреме ми... затва е - S-овец...

за какъв чеп тогава производителите пишат нереален разход на гориво ?? това не е ли заблуждаваща клиентите информация? не е ли подсъдимо ??

Пише се Pajero, а не Padjero! А по темата - вероятно доста автомобилни производители лъжат относно разхода на гориво и изгорелите газове не само Митсубиши и Фолксваген, а вероятно някои лъжат дори повече!

това дето са го писали с "д" сигурно е някаква по-дълга база, хахахаха

Това с грешния разход е валидно за всички производители. А и то няма как да се докаже, че не вярно, т.к. много зависи как се кара, по какви пътища, какво е качеството на горивото и т.н. Така, че всички производители ще кажат, че техните данни са на база средно-статистически и ако ти имаш по-голям разход, това, защото караш не както средно-статистическия шофьор.

А моите 2 дачии дето пише че харчат 5 на сто а те харчат 6,5 минимум до 9 на сто?аз трябва да ги изпозастрелям... 5%. А 40% повече?

Преди години карах 8-годишно (тогава) бензиново Мицубиши. Гореше точно според спецификацията в книжката. Щом казват хората, сигурно са подправяли данните, но по пътищата няма идеални лабораторни условия. Аз не можех да се оплача.

Моя 8 годишен Фиат гори с 1л/100 повече, отколкото показва, но пак е сравнително в границите по спецификация, примерно за градско по спецификация е 6.9 л/100км, реално е от 6.2л/100км до 7.9л/100км в зависимост от това колко я натискам.

имам киа сеед 1.6 дизел, 110 кс., на 7 месеца. според документите трабва да гори 3,8 л, реално не е падала под 6 л. ( карам със 120км/ч по магистрали )