Колите на ток се обезценяват двойно по-бързо от бензиновите

Три гoдини cлeд пoкупкaтa cрeднocтaтиcтичecки eлeктрoмoбил той губи 41% oт цeнaтa cи кaтo нoв, coчи изcлeдвaнe нa ирлaндcкия caйт зa oбяви DоnеDеаl.

Обратно в новината

Коментари - Колите на ток се обезценяват двойно по-бързо от бензиновите | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коя е тази бензинова кола, която нова струва 100 бона, а след три години струва 80 хиляди?!

Тесла Р100D. Оппааааа- тя била електричка, а не на бензин. Нормално е цената на всяка кола още при покупката да пада с 20-тина %, заради .... ДДС. Та тия лакърдии за падане на цената с 20% за 3 години не са верни - истината е, че цената пада с 20 % още с покупката, за следващите 3 години пада поне с още 20%.

Къде е тази цена с 20 % по малко веднага след като излязла от магазина , че да си къпя такава. Всички така говорят ама не съм видял още такова нещо.

или причината е че батериите са толкова зле, че гледат да се отърват от автомобила и да си вземат бензино. Когато започне да се гледа ЦО2 и сложат данък и на колите за него, тогава ще се върнат на дизеловите, защото е по-добре да дишаш макар и твърди частици от колкото да няма какво да дишаш. С батериите се опитаха да заменят един проблем от големите градове към по-малките където се произвеждат батериите, но се надяваха да издържат по 10 години, а реалността е че издържат 3-4 освен ако не живееш някъде където температурите варитрат от +10 до +35. Ще почакаме още 5-6 години ще видим, до тогава не скачайте на електрички освен ако нямате излишни пари

Искат да ни убедят да не купуваме тези лоши нови автомобили. Ще им се да си караме скъпите, остарели технологично возила.

Електромобилите са продукт на нов и агресивен маркетинг. В близките 10 год. нямат никакъв шанс да изместят ДВГ.

Странното е че няма на пазара толкова евтини елекнромобили, колкото е посочено в статията.

Бензинова кола след 3 години губи 20%, а? Мечтайте си!

Това би трябвало да е добра новина. Така електромобилите ще навлезат още по-бързо.

да ама някой трее си ги е купил преди тва

Какъв ще е капацитетът на акумулаторите на подвижния тостер след три години и колко ще струва евентуалната им подмяна? Та ресурсът на тостерите ще е доста по-малък от колите с двг.

Нормално. Засега батериите са скъпи а електромобила има доста. Поне им дават най-малко 10 години гаранция. При всеки сервиз се проверяват батериите и ако някой блок е сдал го сменят веднага. Нека не забравяме че сме все още в началото.

Съжалявам да съобщя, но както на всякъде си търсят причина да не ти я сменят, а да ти продадат нова на безбожна цена. Сменят ги само ако има сервизен проблем, просто не шумят, а когато колата влезе на стнадартен преглед ти казват че има проблем с батерията и ще ти дадат нова! Това между другото го правят с всеки автомобил, освен ако не е критичен проблем и не се шуми много за него.

Купувай народе. ТЕЦовете работят усърдно и екологично, за да захранят миксерите. И не се притеснявайте за боклука, за италианския също, кафявите въглища също не са проблем