Към 2035 г. европейците ще купуват само електромобили

Нов аналитичен доклад прогнозира, че всички нови коли, продавани в Европа към 2035 г. ще бъдат само електрически.

Обратно в новината

Коментари - Към 2035 г. европейците ще купуват само електромобили | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По мои сметки за България, ако трябва да заменим всички течни горива с ел. енергия на ден са ни нужни около 20 ГВт/ч.. В момента средно дневното производство е около 52 ГВт/ч. и като се има в предвид, че практически нямаме консумация от ел. автомобили следва да увеличим производството с 40%. А то ще е нужна и ифраструктура. Не знам кое ще е по-скъпо и времеемко за изгрждане на мощности или инфраструктурата за дистрибуция.

Среднодневното производство на енергия е толкова колкото е консумацията. Но това не означава, че капацитета за производство е толкова. В световен мащаб не е проблем да се произведе ток за електомобилите, проблема е, че те скоро няма да станат толкова практични колкото конвенционалните.

ок, логично е да се случи някой ден. Питам се обаче, кое по-точно ще произведе необходимата електроенергия? Дневната консумация на една Германия е няколко милиона барела петрол на ден. Енергийния еквивалент трябва да се замени с електричество. Сега прибавете и останалите европейски държави.