Къде не може да ползвате антирадар в ЕС (карта)

Ако имате антирадар в колата и планирате пътешестви в Европа, трябва да внимавате, защото в някои страни глобите са доста солени.

Обратно в новината

Коментари - Къде не може да ползвате антирадар в ЕС (карта) | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Във Франция е забранено да имаш и карта с обозначени места, където има радари. В новите навигационни системи, на територията на Франция няма обозначени радари. Ако имате от старите, трябва да изключите тази функция, а полицията има право да провери ползваната навигационна система и ако ползвате подобни предупреждения за радари, глобата е сигурна. Става дума за няколко хиляди евро и конфискуване на устройството!

Действително доста народ не прави разлика между радардетктор и антирадар.... Истинският антирадар ще манипулира радарните лъчи така, че на полицая да му изпише или някаква хипер скорост или супер малка. Но пък полицаите вече го знаят номера и ако те хванат жална ти майка...

такива тъпи джаджи вървят само в Булгаристан, В нормалните страни и да го имаш полза няма. Пак ще изловят,ч е караш с по висока от позволената скорост.

Тоя Гогов пак преписва тъпи руски статии, които не интересуват никого.

не мога да разбера за какво му е на човек антирадар на пръво място? само малоумник може да кара с антирадар... може и олигофрен.

Малцина правят разлика между АНТИРАДАР И РАДАРДЕТЕКТОР!!! А за какво става дума в статията??? :) :) :)

Дреме ми на хурката за радара и неговия анти. И двете не ги ползвам и глоба за превишена скорост нямам последните 30 години!

Avatar952

Охлюв ...

То бива прости журналя ..... ама това е в повечко !!!

Хубаво е като пишеш нещо да го разбираш. Тук си личи че автора не прави разлика между антирадар и радардетектор ! За читателите е добре да знаят, че радар детектора е забранен само в две държави в Европа( не се сещам точно кои) а антирадарът е збранен дори и в България. За пояснение антирадара излъчва компенсиращ сигнал и с него "лъже" камерите за скорост, че колата се движи с нормална скорост. А радар детектора, който се продава масово у нас и е на достъпна цена само сканира за радиосигнали- което не е забранено!

За анти-радар или за радар детектор(на снимката) става дума?