Батериите на BMW няма да имат нужда от смяна

От BMW заявиха, че акумулаторите, които захранват електрическите модели на марката, са проектирани да служат през целия живот на автомобила.

Обратно в новината

Коментари - Батериите на BMW няма да имат нужда от смяна | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те казваха и че маслото на скоростите им не се сменя никога, ама като зеха да се чупят по на няма 100 хиляди.... и на двигателите им маслото нямаше защо да се сменя на по-малко от 30 хиляди, ама те така и не дочакваха трета смяна... а колко пъти може да се презарежда батерийката не казват.... нормално би било да е поне 300 пъти, средно по 250 км на зареждане - те ти към 90 хилди или ако я караш постоянно и много - 3-4 години после си купуваш нова... супер за бизнеса

И какъв е смисъла на коментара ти, освен че си правиш вятър на устата? Температурния режим на ръчната скоростна кутия е такъв, че ако няма течове, маслото е на практика с ресурса на колата. И това не е само за БМВ. Това е по принцип. Виж номограмата за живота на маслото в зависимост от температурата на който искаш производител. при средна работна температура под 50 градуса интервала за смяна отива над 30 години. А за двигателите - смях. Че то има ли двигатели на под 100 000 в България? Това не са москвичите и жигулите едно време, дето на 150 000 вече са направо за бутала втори ремонт....

И още нещо - на всички производители гаранционния срок на батериите е поне 8 години.

С тая логика на БМВ искам да ги информирам, че и другите марки няма да имат нужда от смяна на батерии за живота на колата, хаха... Що за късогледство?

това им е мечтата, като спре батерийката да си купиш нова кола

FuckTheEU

Нормално, съвременните коли не са проектирани да служат нормално след 5-6 години, затова трябва да си купиш нова. Кола с живот колкото един акумулатор....

Това с батерите не го вярвам, ако са с тези сплави, които изброиха. А по принцип за да имат дълаг живот също трябва да са добре заредени , когато са в покой и на студено. А Германеца не е много по робуването. Но след 5г. Ще има ново поколение батерии и електромобили и сегашните няма да са от значение.

Защо не? Скоро четох за някакъв (май холандски) бакшиш, дето навъртял 600 000 км на Tesla. Бензиново BMW на тези километри отдавна ще е отпътувало на изток.

Нямат нужда от смяа там в Германия, защото те си карат колите най-много по 10 години. От сила 15. След това ние като го купим това iBMW, ще си сложим едни батерии от произведени в най-забутаната китайска провинция, уж с повишен капацитет, а те ще се сгрухат на третата година. И после ще започнем да плачем срещу държавата, гадния капитализъм и злобната си тъща.

Срещу тъщата мога да си рева и без батерии :)

И аз, и аз мога :)))