Моделът е замислен като наследник на Linea и трябва да отбележим, че изглежда много по-добре от своя предшественик - Aegea има значително по-изтънчен дизайн.

Вижте снимки >>

Компактният седан е проектиран от FCA Style центъра в Италия и разработен в Турция. Aegea ще бъде произвеждан именно в завода в Бурса в южната ни съседка. Новият модел ще се предлага в повече от 40 страни.

Седанът е дълъг 4.5 метра, широк е 1,78 м и е 1.48 м висок, а междуосието му е 2,64 м. Aegea предлага достатъчно място за петима души, които ще могат да се възползват от щедър багажник с обем от 510 литра.

Двигателната гама включва два бензинови двигателя и два турбодизелови агрегата MultiJet II с мощност, варираща от 95 к.с. до 120 к.с. В зависимост от двигателя Fiat предлага ръчна или автоматична трансмисия. Италианците обещават среден разход на гориво от по-малко от 4 литра на 100 км за най-икономичната версия.

Fiat Aegea идва с инфотейнмънт система Uconnect с 5-инчов цветен сензорен дисплей с поддръжка на сателитна навигация TomTom, Bluetooth хендсфри, аудио стрийминг, четец на текст, гласово разпознаване и опции за свързване като USB и AUX.

Продажбите на Fiat Aegea в Турция започват през ноември.