Новият FIAT 600e беше представен в началото на юли, а сега FIAT съобщи, че преди броени дни е започнало редовното производство на електрическия модел в завода на марката в Тихи, Полша. Първият произведен FIAT 600e е от върховата версия La Prima в ярък оранжев цвят, наречен "Слънцето на Италия".

Новият FIAT 600e взема най-доброто от сегмента B-SUV за да предложи красиво, радостно и вълнуващо изживяване при шофиране, отбелязвайки завръщането на марката в популярния B-сегмент. Това е идеалното решение за любителите на града, което е въплъщение на ценностите на марката за италиански стил и устойчивост.

Снимка: FIAT

Новият FIAT 600e разполага с електрически мотор с мощност 154 к.с. и има литиево-йонната батерия с капацитет от 54 кВтч, която му осигурява автономен пробег от над 400 км в комбиниран цикъл според стандарта WLTP и повече от 600 км в градски цикъл. Електрическият модел предлага най-съвременните системи за безопасност.

Новият FIAT 600e се предлага в две различни изцяло електрически версии - La Prima и Red. Малкият SUV доставя неповторимо изживяване с усещане за чистия италиански привкус за Dolce Vita (Сладък живот), с поглед и грижа към околната среда.

Снимка: FIAT

Заводът в полския град Тихи започва производството на автомобили с марката FIAT през 1975 г. и в момента работи по система на три смени, в която работят повече от 2000 човека. Портфолиото му включва модели като Jeep Avenger, спечелил престижната награда "Автомобил на годината на Европа" през 2023 г., FIAT 500 - носител на престижната награда през 2008 г. и FIAT Panda, удостоен с отличието през 2004 г.

 

Снимка: FIAT

Производството се извършва на базата на системата на Stellantis по нов начин на производство, чрез който фабриката изпълнява задачите си ефективно във всяка област на дейност, включително качество и енергийна ефективност с пълно участие на служителите. От началото на производството през 1975 г. до декември 2022 г. заводът в полския град Тихи е произвел внушителните 10,8 милиона автомобила.

Снимка: FIAT