Френската марка Peugeot ентусиазирано и решително се ангажира с радикална трансформация, за да стане водеща марка на европейския електрически пазар до 2025 г. До края на 2024 г. всеки модел в гамата на Peugeot ще има електрическа версия. Сега Peugeot предлага най-широката гама от електрически автомобили от всяка европейска марка и има за цел да убеди своите клиенти да участват в тази еволюция чрез множество инициативи, които ще направят мобилността с нулеви емисии достъпна, проста и спокойна, отговаряща на всички нужди на клиентите.

Изцяло електрическата гама на Peugeot до края на 2024 г. ще включва 12 модела, включително 9 пътнически автомобила и три лекотоварни. В момента електрическата гама на Peugeot включва новите модели E-208, E-2008, E-308, E-308 SW, E-3008, E-Rifter, E-Traveller, E-Partner, E-Expert и E-Boxer.

Изцяло електрическата гама от ванове на Peugeot

През 2024 г. пълната електрическа гама на Peugeot ще бъде допълнително обогатена с два нови модела - E-408 и E-5008. С тези 9 пътнически автомобила и 3 лекотоварни превозни средства, Peugeot ще предлага най-широката електрическа гама от всеки европейски производител на автомобили.

През 2023 г. Peugeot беше лидер в електрическия B-сегмент в Европа с моделите E-208 и E-2008. Peugeot е и европейският лидер в продажбите на лекотоварни автомобили с нулеви емисии. През 2023 г. годишно проучване, проведено от организацията YouGov, класира Peugeot като любимата марка автомобили на френското население за пета поредна година.