Имайки предвид, че Golf VII вече е в продажба в цяла Европа, изглежда Volkswagen малко е позакъснял с този Golf VI R Cabriolet. Въпреки това трябва да се отбележи, че макар и от шестото поколение този Golf си остава горещ автомобил. Той се захранва от 2.0-литров четирицилиндров двигател, който произвежда 265 к.с. и е свързан с 6-степенна DSG трансмисия. Това е достатъчно за спринт от 0 до 100 км/ч в рамките на 6,4 секунди и електронно ограничена максимална скорост от 250 км/ч.
Вижте снимки >>
Кабриолетът се вози на 18- или 19-инчови джанти и има с 25 мм по-ниско окачване в сравнение с редовния Golf VI Cabrio. Версията R получава би-ксенонови фарове, LED дневни светлини, разширения на праговете, хромиран ауспух, черен заден дифузьор.
Вътре има четири отделни спортни седалки и мултифункционален волан, обвит в кожа, алуминиеви педали и лого "R" на подглавниците. Изцяло електрическия покрив може да бъде свален за 9,5 секунди и повдигнат за 11 секунди. Тази процедура може да се направи със скорост до 29 км/ч.
Цените на Golf VI R Cabriolet започват от 38 770 паунда във Великобритания и 43 325 евро в Германия.