Успешният състезателен автомобил GR Supra GT4 на Toyota Gazoo Racing празнува нов юбилей в производството с пускането на ексклузивното издание 100 Edition, насочено специално към колекционерите. С лимитираното издание на модела Toyota отбелязва доставката на стотния състезателен автомобил GR Supra GT4.

От този вариант ще бъдат произведени само три екземпляра, предназначени само за пистата, което го прави един от най-редките автомобили на Toyota, пускани някога. По една кола е планирана за Европа, Северна Америка и Азия. Трите екземпляра на GR Supra GT4 100 Edition са създадени за колекционери и приятели на Toyota, които ще имат шанса да се забавляват много на пистата с това необикновено превозно средство.

Снимка: Toyota

Новата версия на GR Supra GT4 100 Edition се доставя само ексклузивния оранжев цвят Plasma Orange, съответстващ на екстериора на паралелно произвеждания модел със специалното издание GR Supra GT4 100th Edition Tribute, чиито продажби започват по-късно тази година в Европа.

Още снимки на състезателната GR Supra GT4 100 Edition  >>  >>  >>

Строго лимитираният модел 100 Edition не е хомологиран за GT4 и следователно е предназначен специално за употреба на писта. В сравнение със състезателната версия, фокусираното върху колекционерите издание 100 Edition се отличава не само с уникалната си плазмена оранжева боя, но и с характеристики като по-голям вентилационен отвор на капака и нови аеродинамични детайли за подобряване на притискащата сила.

Снимка: Toyota

Нова изпускателна система без ауспух е монтирана за да усили гърления рев на значително подобрения 3,0-литров редови 6-цилиндров двигател с турбокомпресор от модела GR Supra GT4 EVO с мощност 450 к.с. Добавен е и така наречен Power Stick, който управлява изходната мощност на двигателя и ще бъде в същия цвят Plasma Orange като самия автомобил.

Допълнителните детайли включват странични огледала от карбонови влакна, издръжливи LED фарове и специална пътническа седалка. Ексклузивният статут на автомобила се изразява чрез бродирани лога 100 Edition на двете седалки и уникална емблема на арматурното табло, като логото също украсява покривалото на автомобила, който го предпазва от прах и мръсотия, когато се съхранява. Toyota Gazoo Racing предлага GR Supra GT4 100 Edition на цена от 220 000 евро.

Снимка: Toyota

От началото на сезон 2020, спортната версия GR Supra GT4 е един от най-успешните GT4 състезателни автомобили в световен мащаб в множество национални и международни GT4 шампионати. Автомобилът постигна победи в европейския, френския, британския и скандинавския шампионат GT4, DTM Trophy и в японските серии Super Taikyu, както и в северноамериканските IMSA Michelin Pilot Challenge и Pirelli GT4 America.

За да поддържа това високо ниво на производителност, по-рано тази година Toyota Gazoo Racing представи модернизираната GR Supra GT4 EVO. От началото на сезона автомобилите GR Supra GT4 са участвали в повече от 300 състезания, постигайки 43 победи в класа и 125 класирания на подиума.

Снимка: Toyota