На 10-а позиция се нарежда Suzuki SX4 Crossover. Благодарение на сравнително ниската цена за автомобил 4x4 близо 20% от анкетиранит са поставили кросоувърът на Suzuki на това 10-о място.
След него се нарежда MINI Cooper - със своята компактност и сравнително голям клирънс за своя клас Mini Cooper печели 25% от гласовете.
Благодарение на своята стабилност на пътя на осмо място се нарежда Mercedes-Benz E550 4MATIC. Веднага след него на 7-а позиция идва кросоувърът на Ford - Ford Flex. Големият двигател и правилното разпределение на мощността са натежали в полза Flex да заема предни позиции в тази класация.
По средата на класацията се намират Subaru WRX и Saab Turbo X. и двата седана впечатляват със своята стабилност на автомобил 4x4 и изключителна за своя клас проходимост.
Вижте снимки
На 4-о място за първи път в класацията се появява модел на BMW - BMW 535xi Sports Wagon. Пионер за новия клас SAV (Sport Activity Vehicles) автомобилът впечатлява със своята стабилност при завоите, мощен двигател системи, присъщи на големите му братя от X категорията на BMW.
Челната тройка се оглавява от Volvo XC70. За разлика от по-големия си брат XC90, XC70 се слави сред шофьорите с ниския си разход на гориво, по-компактни габарити и в съшото време сигурност и стабилност на пътя в зимни условия.
Второ място се полага на новия Subaru Outback. Качества като висок клирънс, многожество системи за стабулност в опасни участъци (при това включени в базовия модел) Outback Получава близо 80% от гласовете на анкетираните.
Близо до 100-те процента в класацията получава Audi A4 3.2 Quattro. Той съчетава лукс и комфорт със сигурност, мощност и разбира се уникалната Quattro система.