Това съобщиха водещи инженери от компанията по време на презентация за инвеститори, цитирани от Ройтерс и БТА.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск намекна, че се подготвя "следващо поколение електрически автомобили".

Ръководителите на компанията подробно представиха инженерните постижения на нейния екип и практиките му за спестяване на разходи, но не показаха дългоочакваното превозно средство от ново поколение. По време на презентацията акциите на "Тесла" се понижиха с около 2 на сто на извънборсовите пазари. По-късно възстановиха частично стойността си.

Мъск се очакваше да изложи план за създаването на малък, електрически автомобил, чиято цена да е достъпна за повече потребители, което да подобри имиджа на бранда Tesla и да даде преднина на компанията пред конкурентите й. Предприемачът представи слайд, на който бяха показани два бъдещи модела, които обаче бяха замаскирани, отбелязва Ройтерс.

Tesla изпреварва значително своите конкуренти при формирането на печалба от производството на електрически превозни средства. Главният инженер на компанията Ларс Морави обяви, че тя очаква да произвежда превозни средства от следващо поколение на половин цена спрямо тази на кросоувъра Model Y и на седана Model 3.

"Наближава времето, когато ще можете да получите вашето електрическо превозно средство срещу 25 000 - 30 000 долара", написа в социалната мрежа Тwitter Рос Гербер, един от водещите инвеститори в Tesla.