Изцяло електрическата Skoda Enyaq ще съпровожда колоездачите по време на "Етап България" от легендарната надпревара "Тур дьо Франс". Екипът от колата ще следи за безопасността на велосипедистите по време на планинските маршрут в полите на красивите Родопи и в района на Велинград на 30 юли 2023 г.

Участниците в колоездачна обиколка, която е част от легендарната надпревара "Тур дьо Франс" ще преминат трасета с различна натовареност и трудност, като най-дългото ще достигне 102 км.

Вижте снимки от надпреварата "Тур дьо Франс" и Skoda Enyaq  >> >> >>

Колоната ще бъде предвождана от електрическата Skoda Enyaq, заедно с още два кросоувъра на Skoda, от които ще се следи за сигурността и безопасността на велосипедистите.

Българският вносител на чешките автомобили - "Еуратек", е официален мобилен партньор на първото издание на "Етап България" и ще предостави пилотните автомобили за състезанието у нас.

Вече близо 20 години - от 2004 г. до днес, чешката марка Skoda е традиционен партньор на състезанието "Тур дьо Франс". Добрата симбиоза между чешката марка, която започва историята си с производството на велосипед през далечната 1895 г. и популярното ежегодно състезание от 1903 г. насам, се крепи от любовта към колоездачния спорт.

Преминаването от автомобили с конвенционални бензинови и дизелови двигатели към изцяло електрически превозни средства е все по-достъпно и се реализира и в България.

Гамата на Skoda Enyaq притежава едновременно върхова ефективност и отлични екологични показатели, благодарение на нулевите си локални емисии. Моделите развиват мощност до 300 к.с. и имат варианти със задвижване 4х4.

В зависимост от стила на шофиране, Skoda Enyaq може да измине до 544 км с едно зареждане. Внушителната му външност и динамика с ускорение от място до 100 км/ч за 6,4 секунди превръщат шофирането му в истинско удоволствие.