Същият източник отбеляза, че сумата е "допълнение към пенсията". Точно такъв размер препоръчва Обединението на френските индустриалци, когато става дума заплащането на генерални директори и президенти на големи компании, допълни източникът от "Пежо", цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА.
Филип Варен напуска поста си във връзка с решението на семейство Пежо и други големи акционери в концерна да го заменят с Карлос Товарес, до неотдавна ръководител номер две в Renault.
Варен оглавяваше "Пежо-Ситроен" само четири години. През този период продажбите на компанията продължиха стремително да се понижават. Самият Варен през 2011 и 2012 година, отчитайки и признавайки тежкото финансово състояние на компанията, се отказа от част от заплата си в полза на корпорацията.
Официалният представител подчерта, че компанията сега обмисля бъдещите плащания на Варен именно като постепенно допълнение към пенсията, а не като "златен парашут" - еднократно изплащане при напускане.
В същото време той съобщи, че в допълнение към тази сума годишният размер на пенсията за Филип Верен ще бъде 310 000 евро.
Варен бе призован да се откаже от част от пенсията си от 310 000 еврогодишно, когато се оттегли от поста през 2014 година, три години преди края на договора си, информира Ройтерс.
Дори френски политици се присъединиха към критиките, начело с Общата конфедерация на труда, насочила вниманието към въпросните 21 милиона евро.
Бивш френски министър отбеляза, че пенсионният план е пример за "прекомерен" компенсационен пакет.