В началото на месец май Renault разкри изцяло новия си кросоувър, наречен Symbioz. Новият модел се позиционира на пазара между Captur и Austral, като разширява гамата на марката на входното ниво в С-сегмента. С дължина от едва 4,41 метра, широчина 1,80 метра и височина 1,58 метра, новото Renault Symbioz е по-голямо от Captur, като в същото време допълва хибридната гама E-Tech full hybrid, която включва Arkana и Austral.

Вижте новото Renault Symbioz  >>  >>  >>

Пътният просвет на Symbioz е 17 см. Изцяло новият кросоувър вече е наличен за поръчки в България в три нива на оборудване - Techno, Esprit Alpine и Iconic. Цените започват от 59 990 лева за нивото Techno, от 63 990 лева за нивото Esprit Alpine и от 66 990 лева за най-високото ниво на оборудване Iconic. Първите доставки на клиенти се очакват през есента.

Снимка: Renault

Новото Renault Symbioz се доставя с един хибриден двигател E-Tech full hybrid със 145 к.с. Хибридната система се състои от 1,6-литров 4-цилиндров бензинов двигател с атмосферно пълнене, електромотор, стартер-генератор и батерия с капацитет 1,2 кВтч, която не се презарежда от контакт. Общата мощност на хибридната системата е 145 к.с., а системният въртящ момент е 205 Нм. Тягата се предава към предните колела чрез роботизирана скоростна кутия без синхронизатори и съединител. С тази хибридна система средният разход на бензин е едва 4,5 л/100 км, а емисиите на CO2 са 105 г/км.

Снимка: Renault

Новият кросоувър Symbioz въплъщава най-доброто от автомобилите в С-сегмента на Renault по отношение на функционалност, свързаност и ефективност. Той има всички необходими качества да се хареса както на семействата, така и на бизнес клиентите, които търсят ниво на електрификация с оптимални разходи. Моделът е оборудван с мултимедийната система openR link с вградени услуги на Google и интерактивен панорамен покрив Solarbay.

Снимка: Renault

Нивото на оборудване Iconic получава 29 системи за безопасност в помощ на водача от ново поколение и комфорт при шофиране. Новото Renault Symbioz се адаптира към изискванията и навиците на клиентите. Отличава се с водещо в класа багажно пространство, което варира от 492 до 624 литра. Задната седалка тип пейка се плъзга до 16 см в хоризонтална посока, създавайки равен под в напълно сгънато положение. Новият Symbioz е относително лек автомобил с маса под 1500 кг.

Снимка: Renault