По време на най-голямото автомобилно изложение, което ще се проведе от 18 до 27 октомври в "Интер Експо Център" в София, германската марка Opel ще представи шест от най-новите си модели от гамата, включително дългоочакваните ключови премиери на изцяло новите модели Opel Grandland и Opel Frontera.

Вижте новите модели Opel Grandland и Opel Frontera  >>  >>  >>

Посетителите на автомобилния салон ще могат да ги видят в зала 4, където е разположен щанда на марката с площ от 225 кв.м. Гостите на изложението със сигурност ще разпознаят отличителното ново лого на марката и специфичния жълт цвят, характерен за Opel.

Снимки: Opel

По време на изложението Автомобилен салон София 2024 посетителите ще могат да видят новите модели Corsa, Astra, Astra Sports Tourer и Mokka. Ще бъде осигурена възможност за тест-драйв и консултация с дилърите на марката, които ще бъдат на щанда, за да отговарят на всички въпроси и да дават необходимата насока и информация. Специално в периода на автосалона, клиентите ще получат специални условия за закупуване на моделите на Opel и приятни изненади като комплимент.

Автомобилите Opel за тест-драйв

Снимка: Opel

Тази година е много важна за марката от Рюселсхайм, която отбелязва своя 125-годишен юбилей от старта на автомобилното производство в Германия. Opel има дълга и впечатляваща история, но винаги е отправял поглед в бъдещето. Развойният център на марката е създател на множество иновативни решения за задвижвания, светлинни системи и други, които са внедрени в редица модели и са станали достъпни за собствениците на автомобилите Opel. Стремежът на марката към електрификация бележи и нейното бъдеще.

Снимка: Opel

С изцяло новите Frontera и Grandland, марката Opel предлага електрическа версия на всеки актуален модел на пазара. Opel предоставя възможност за електрифицирана мобилност, ефективно пестене на гориво до 15% без да се налага промяна в навиците за шофиране и необходимост от зареждане на автомобила на зарядна станция.

Новата 48-волтова хибридна технология осигуряват всичко това. Гамата от модели с модерната хибридна технология се простира от бестселъра при малките автомобили Opel Corsa през стилния Opel Mokka до впечатляващите в компактния клас Opel Astra и Astra Sports Tourer, както и най-големия SUV модел на марката - Opel Grandland.

Снимка: Opel

Най-новото попълнение в гамата е Opel Frontera Hybrid. Достъпният и подходящ за семейства и активни хора автомобил е оборудван с 48-волтовата технология. Новата Frontera Hybrid се задвижва от 1,2-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател с мощност 100 к.с., разработен специално за хибридна употреба.

Той работи заедно с електромотор с мощност 28 к.с. и електрифицирана 6-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител, така че разходът на гориво и емисиите на CO2 са значително намалени в сравнение със сравним автомобил с конвенционално задвижване. Моделът се предлага и като хибрид с мощност 136 к.с.

Снимка: Opel

Новият Opel Grandland е базиран на концептуалния модел Opel Experimental. Новият Grandland впечатлява със своя дързък и изчистен стил, който се забелязва веднага в интериора и екстериора на модела. Новият Grandland продължава стратегията за електрификация на Opel. Това е и първият Opel, който се базира на платформата Stellantis STLA, която е специално проектирана за електрически модели с батерии.

Opel Grandland

Снимка: Opel

Новата архитектура заедно с новата плоска батерия с капацитет до 98 кВч, електромотор от ново поколение и други енергоспестяващи функции като термопомпата гарантират, че новият Opel Grandland Electric може да измине до около 700 км локално без емисии според WLTP.

Когато се нуждае от презареждане, са му необходими само около 26 минути на обществена станция за бързо зареждане, за да се зареди до 80% от капацитета на батерията. По този начин новият Grandland Electric предлага ново ниво на електрическа мобилност и превръща визията на Opel Experimental в реалност по отношение на екологичната мобилност без компромиси.

Opel Grandland

Снимка: Opel

2024 година за Opel е под мотото на юбилея "Завинаги напред от 1899 година". Opel произвежда автомобили от 125 години, в които марката променя живота на милиони хора, предоставяйки им възможност да бъдат мобилни, независими и да се докоснат до много иновации в автомобилостроенето. Погледът на марката е в бъдещето със стремеж за развитие и успешно представяне на всички модели на Opel.

125 години Opel

Снимка: Opel