Германската марка Opel стартира празничния сезон за 2023 г., като представи кампания за Коледа и Нова година с новия Opel Corsa. Идеята възпроизвежда успешната кампания Yes of Corsa, която е разработена в сътрудничество с творческата агенция на Opel.

Кампанията включва завладяващ и запомнящ се саундтрак, в стил кино, с кратки сценки с персонажи задаващи въпроси като "Наистина ли има голям обхват?", "Бързо ли се зарежда?" или "Забавляваш ли се докато караш?". Отговорът на всички тези въпроси разбира се е - Yes, of Corsa! ("Да, разбира се" в превод от английски език като игра на думи).

Новата Corsa носи характерния за Opel панел на марката Vizor и момента се предлага с две нива на електрическо задвижване с батерии и с високоефективни двигатели с вътрешно горене. Моделът скоро ще се предлага с 48-волтова хибридна технология.

Новият електрически мотор с мощност 156 к.с. и 260 Нм максимален въртящ момент осигурява динамично и безшумно шофиране. С батерията с капацитет 51 кВтч е възможно да изминете до 405 км, като шофирате изцяло без вредни локални емисии според WLTP. Батерията може да се зареди до 80% от максималния капацитет за по-малко от 30 минути с помощта на зарядна станция с мощност 100 кВт.

Снимки: Opel

За клиентите на новия Opel Corsa се добавя допълнителна електрифицирана опция с новата 48-волтова хибридна технология. В сравнение с подобна бензинова Corsa 1.2 със 100 к.с. и 8-степенна автоматична скоростна кутия, новата Corsa Hybrid с 48-волтовата хибридна технология, може да спести близо 1,0 л/100 км гориво и да намали емисиите на CO2 с 15%.

Новият Opel Corsa продължава да предлага и прави достъпна най-новата модерна технология, включително новите интелигентни LED матрични предни фарове с 14 LED елемента, ергономични масажиращи седалки, ново поколение мултимедийна навигационна информационно-развлекателна система и най-новите функции за подпомагане на водача.

Снимки: Opel

От първоначалното представяне на Opel Corsa през 1982 г. вече са продадени повече от 14,5 милиона бройки. Моделът е един от най-харесваните и предпочитани автомобили до ден днешен. Corsa е най-продаваният малък автомобил в Германия и Великобритания през 2021 г. и 2022 г. и е в силна позиция да повтори този успех и през 2023 г.