Преди броени дни баварците показаха обновеното спортно купе BMW M2, а сега производителят от Мюнхен разкри обновеното BMW Серия 2 Coupe. Купето с две врати и четири места е станал още по-привлекателен, като се отличава с детайлно модифициран дизайн, разширено стандартно оборудване и последователна дигитализация.

С дизайнерските характеристики на пакета M Sport, който вече е стандартен, новото издание на компактния спортен автомобил изразява още по-интензивно своя динамичен характер. Специфичният дизайн за пакета М Sport включва по-големи въздухозаборници в предната част на колата, по-големи странични прагове и задна престилка с вертикално подравнени рефлектори и вложка в стил на дифузьор.

BMW M240i xDrive Coupe

Снимка: BMW

В предната част на обновеното BMW Серия 2 Coupe рамката на радиаторната решетка е покрита с перлен хром. Страничните прагове, както и долната част на задната престилка, вече не са боядисани в черно, а в съответния цвят на автомобила. В дифузьора се вижда вложка с гланцово черно покритие, която създава контрастен акцент в изгледа отзад.

Вижте обновеното BMW M240i xDrive Coupe   >>  >>  >>

Обновеното BMW M240i xDrive Coupe има независима версия на специфичните M-дизайнерски характеристики за оптимизиране на подаването на охлаждащ въздух и аеродинамичния баланс. Неговият индивидуален външен вид също така включва гланцирани черни вложки за страничните въздухозаборници и черен спойлер на предната престилка, специфичния за модела заден спойлер и трапецовидните ауспухови накрайници, стърчащи от задната престилка отдясно и отляво.

BMW M240i xDrive Coupe

Снимка: BMW

Капаците на външните огледала на автомобила в бъдеще ще бъдат боядисани в гланцово черно Shadow Line. Черното гланцово покритие вече ще бъде стандартно оборудване както за BMW M240i xDrive Coupe, така и за всички останали модели. Спортният пакет M Sport Pro, наличен като опция за всички варианти на обновеното BMW Серия 2 Coupe, допълва екстериорния дизайн, който сигнализира за динамично удоволствие от шофирането с гланцово черно покритие и заден спойлер в сапфирено черно.

Обновеното BMW Серия 2 Coupe има и M спортна спирачна система с боядисани в червено спирачни апарати и M предпазни колани. Гамата от цветове за екстериора за обновеното BMW Серия 2 Coupe включва две обикновени и седем лакови покрития металик. Предлагат се и двете лакови покрития матово сиво металик Pure и матово синьо металик Portimao. Вариантите в огнено червено металик и сиво металик Skyscraper се предлагат за първи път за модела с две врати.

BMW M240i xDrive Coupe

Снимка: BMW

Специално за BMW M240i xDrive Coupe, цветът синьо Zandvoort също е добавен към селекцията. Всички варианти на модела на обновеното BMW Серия 2 Coupe се доставят с 18-инчови алуминиеви джанти в М-дизайн с двойни спици и в двуцветна версия като стандарт, а за обновеното BMW M240i xDrive Coupe стандартни са 19-инчовите алуминиеви джанти с М-дизайн с двойни спици. Предлагат се във версия в черно или в двуцветна комбинация. Като част от гамата BMW Individual се предлагат и нови 19-инчови алуминиеви джанти с Y-образен дизайн и двуцветна комбинация.

BMW M240i xDrive Coupe

Снимка: BMW

Промените в интериора са свързани с дигитализацията на функциите. Извитият дисплей на BMW става все по-важен за интуитивното управление на функциите на автомобила. Напълно дигиталната система се състои от 12,3-инчов информационен дисплей и 14,9-инчов сензорен контролен дисплей. Сега той служи за управление на допълнително разработената система BMW iDrive с QuickSelect, базирана на BMW Operating System 8.5.

Това означава, че функциите на автоматичния климатик, както и отоплението на седалките и волана могат да се управляват и чрез докосване на контролния дисплей или чрез гласова команда. Това е довело до намаляване на броя на бутоните и контролите в кокпита и съответния нов дизайн на арматурното табло. Новите бутони за регулиране на отворите за свеж въздух в центъра на арматурното табло и от страната на водача и пътника предлагат възможност за регулиране на посоката на вентилационния поток чрез въртеливи и накланящи се движения.

BMW M240i xDrive Coupe

Снимка: BMW

Амбиентното осветление, което е стандартно в обновеното BMW Серия 2 Coupe, включва ново осветление, интегрирано в капака на централните вентилационни отвори. Може да се регулира по отношение на цвят и яркост според личните предпочитания с девет цветови свята, от които да избирате. Индивидуалните настройки за цвят и яркост се запазват в зависимост от профила.

Стандартното оборудване на обновеното BMW Серия 2 Coupe включва M-кожен волан, който е скосен в долната част и има фина централна маркировка на 12 часа. Специфичният за модела М кожен волан на обновеното BMW M240i xDrive Coupe вече има и скосена долна част, както и червена централна маркировка в позиция 12 часа и контрастни шевове в цветовете на M GmbH, които също така подчертават спортната атмосфера в интериора.

BMW M240i xDrive Coupe

Снимка: BMW

В гамата на обновеното BMW Серия 2 Coupe има само един 3,0-литров 6-цилиндров бензинов двигател с мощност 374 к.с. в модела BMW M240i xDrive Coupe. С него пъргавият спортист ускорява от място до 100 км/м за 4,3 секунди. Освен него в гамата има и три други бензинови двигателя и дизелов агрегат, всички с четири цилиндъра и работен обем от 2,0 литра. Базовият модел е 218i Coupe със 156 к.с., който ускорява от място до 100 км/ч за 8,7 секунди. Над тях са 220i Coupe със 184 к.с. и време за спринт от 7,5 секунди и 230i Coupe, чиято максимална мощност от 245 к.с. позволява стандартен спринт за 5,9 секунди.

BMW M240i xDrive Coupe

Снимка: BMW

Единственият дизелов вариант е BMW 220d Coupe. Дизеловият двигател произвежда максимална мощност от 190 к.с. и е комбиниран с 48-волтова мека хибридна технология. Стартерният му генератор, който е интегриран в ремъчната предавка, поддържа двигателя с вътрешно горене с допълнителна мощност от 11 к.с. Това означава, че BMW 220d Coupe ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,9 секунди.

Всички двигатели са комбинирани с 8-степенна автоматична скоростна кутия Steptronic. С новото издание на компактния модел с две врати, той се използва стандартно във версията си като 8-степенна спортна скоростна кутия Steptronic не само в BMW M240i xDrive Coupe, но и в BMW 230i Coupe, BMW 220i Coupe и BMW 220d Coupe. Този вариант на автоматичната скоростна кутия се предлага като опция за обновеното BMW 218i Coupe.

BMW M240i xDrive Coupe

Снимка: BMW

М спортното окачване, което се използва като стандарт в 4-цилиндровите модели, със своята тясна координация на окачването и зависимите от хода амортисьори, има за цел да осигури забележимо увеличение на пъргавината и динамиката в завой. Моделът е оборудван и с променливо спортно управление, което има съотношение, което зависи от съответния ъгъл на завиване.

Цените на обновеното BMW Серия 2 Coupe в Германия започват от 45 300 евро, което е с 4500 евро повече от настоящия модел, който нямаше автоматична скоростна кутия и навигационна система като стандарт.