Второто поколение на BMW M2 беше хулено от самото начало заради своя дизайн и голямото тегло от около 1800 килограма. Моделът с индекс G87 е абсолютен феномен за шофиране, така че който се качи зад волана и го подкара, често забравя критиките. Настоящият модел BMW M2 е истински звяр с висока производителност и всепризната машина за истинска радост от шофирането.

Вижте как изглежда новото BMW M2  >>  >>  >>

Сега обновеното BMW M2 получава повече мощност. Намиращият се под предния капак 3,0-литров 6-цилиндров битурбо бензинов двигател вече разполага 480 к.с. при 6250 об/мин. Максималните обороти са 7200 об/мин. В комбинация с 6-степенната механична скоростна кутия, максималният въртящ момент е 550 Нм. В съчетание с 8-степенния автоматик, максималният въртящ момент достига 600 Нм, който се предава към задната ос и то в широк диапазон от 2650 до 6130 об/мин. Това подобрява значително ефективността на шофиране.

Снимка: BMW

Спринтът от 0 до 100 км/ч отнема 4,0 секунди с автоматичната и 4,2 секунди с 6-степенна механична скоростна кутия. Скоростта от 200 км/ч вече се достига след 12,9 секунди при модела с автоматична трансмисия и 13,7 секунди с механичната. Максимална скорост е ограничена до 250 км/ч стандартно, но с опционалния пакет M Driver's ограничителят се включва на 285 км/ч.

Новото BMW M2 реагира по-бързо, когато го натиснете. Ето защо настройката на педала на газта и реакцията са оптимизирани за всички режими на шофиране. Колата предлага забележимо по-спонтанни реакции при ускорение, както с 6-степенната ръчна скоростна кутия, така и с 8-степенната автоматична трансмисия.

Снимка: BMW

Във външния вид обновеното BMW M2 не е особено променено, освен черните накрайници на ауспуха и леко променените надписи. Сега цветовата палитра е разширена. Новите цветове в гамата са жълто Sao Paulo, огненочервено металик, синьо металик Portimao и сиво металик Skyscraper.

В допълнение, гамата от лакови покрития BMW Individual за новото BMW M2 сега включва и вариантите зелено Java, синьо Voodoo, сиво Telesto и изключително острото лилаво Twilight. Предлагат се и опционални нови алуминиеви джанти с двойни спици в сребристо с размер 19 инча отпред и 20 инча отзад, които могат да се поръчат и с гуми за писта.

Снимка: BMW

В салона на обновеното BMW M2 е поставен нов волан с плоско дъно. Стандартно е облицован с кожа, но се предлага и с покритие от алкантара като опция. Опционалните M спортни седалки вече се предлагат и в двуцветна версия от червено и черно. Карбоновите седалки вече няма да се предлагат само с пакета M Race Track, но и като индивидуална опция. Има и дигитална модернизация.

Операционната система OS 8.5 вече работи на голям извит екран, състоящ се от 12,3-инчов инструментален дисплей пред погледа на водача и 14,9-инчов сензорен дисплей на информационно-развлекателната система. Освен това функциите на климатика, включително отопление на седалките и отопление на волана, вече се управляват от дигиталния дисплей или с глас. Новото в BMW M2 е функцията за разширен изглед на навигационната система.

Снимка: BMW

Пазарното лансиране на обновеното BMW M2 ще се състои през месец август. Повече от 40% от общите продажби се реализират в Европа. Най-важният индивидуален пазар е САЩ, следван от Германия, Китай, Великобритания и Япония.