Volkswagen представи първите данни и снимки на обновения компактен кросоувър T-Cross. Моделът се отличава с обновен външен дизайн, по-богато стандартно оборудване, разширени технологични възможности, интериор с нов дизайн и още по-високо качество на материалите и сглобката.

Както и настоящият модел, обновеният Volkswagen T-Cross предлага просторен интериор и възможности за комфортно пътуване за петчленно семейство, много пространство за багаж и отделения за съхранение на вещи, икономични двигатели и високо ниво на безопасност.

Снимка: Volkswagen

За 4 години от представянето на първоначалния T-Cross, практичният модел на Volkswagen успя да се утвърди на челната позиция по продажби в сегмента на компактните SUV, спечелвайки около 1,2 милиона доволни клиенти на марката.

В момента T-Cross е един от най-успешните модели на Volkswagen в световен мащаб, който се предлага и на пазарите извън Европа под други имена - Tacqua и Taigun.

Снимка: Volkswagen

Отвън обновеният T-Cross се откроява с новото оформление на предната и задната част на каросерията с интегрирани изцяло LED светлини отпред, дневни и отзад. За път при T-Cross се предлага изцяло новата матрична LED система на предните светлини IQ.LIGHT.

Цветовата палитра от външни лакови покрития е разширена с три нови и свежи тонове - стандартно лаково покритие в свежо и динамично жълто, както и цветовете металик - елегантно светлосиньо и кралско ярко червено.

Снимка: Volkswagen

Информационно-развлекателната система от ново поколение в интериора на новия T-Cross включва 8-инчов сензорен дисплей, разположен на централно място във вътрешното пространство. Върховата версия на системата използва 9,2-инчов дисплей.

Всички версии на компактния SUV са с четири врати и вече ще бъдат оборудвани стандартно с цифрови показания на контролните прибори.

Снимка: Volkswagen

Арматурното табло във Volkswagen T-Cross също е обновено, като за облицовките са използвани меки материи, а повърхностите са с по-високо качество и осигуряват по-приятно усещане на допир.

Климатичната инсталация с ръчни настройки е част от стандартното оборудване на всички версии, а като допълнително оборудване се предлага автоматичен климатик със сензори за регулиране на температурата.

Снимка: Volkswagen

Обновеният T-Cross предлага отново изобилие от простор за петима пътници, задна седалка с възможност за надлъжно регулиране в диапазона от 140 мм и гъвкав и просторен багажник.

При използване на всички пътнически места, обемът на багажното пространство на T-Cross до нивото на горния ръб на задната облегалка варира между 385 и 455 литра. Сгъването на разделената в отношение 60:40 задна седалка формира товарно пространство с равен под и обем до 1281 литра.

Снимка: Volkswagen

Освен това от ниво на оборудване Life нагоре облегалката на предната пътническа седалка също може да се сгъва стандартно и така формира товарна зона с дължина 2,40 метра, която се простира по цялата дължина от багажника до арматурното табло и може да побере дъски за сърф, парапланери и друго спортно оборудване.

Снимка: Volkswagen

Двигателната гама за обновения Volkswagen T-Cross включва 1,0-литровия 3-цилиндров бензинов мотор с турбокомпресор 1.0 TSI с мощност 95 или 116 к.с. Първият работи с 5-степенна механична скоростна кутия, докато вторият получава 6-степенна механична или опционална 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител DSG.

По-големият 1,5-литров 4-цилиндров бензинов двигател със 150 к.с. се предлага само с автоматик DSG. И трите агрегата изпращат мощността само към предните колела.

Снимка: Volkswagen

През четвъртото тримесечие на 2023 година ще бъде даден старт на предварителните продажби и онлайн конфигуратора за поръчка на обновения Volkswagen T-Cross. Първите автомобили от модела ще бъдат на разположение при дилърите на Volkswagen през първото тримесечие на 2024 година.

Въпреки множеството подобрения и разширеното оборудване, новият компактен кросоувър T-Cross ще продължи да се предлага на много привлекателни базови цени.

Снимка: Volkswagen