Традиционно в началото на месец юли в София се провежда фестивалът A to jazZ, който пресича жанрови и териториални граници с родни дебюти, музика от цял свят и паралелна програма с арт базар, детски и градски активности. Организаторите на фестивала A to jazZ предлагат на музикалните фенове незабравими срещи с водещи родни и международни изпълнители.

Тази седмица, между 4 и 7 юли, фестивалът се завръща с още по-стойностна селекция от висококачествена джаз и уърлд музика, форум за обмяна на професионален опит, инициативи за по-чиста природа и значим принос за икономиката на столицата и международния имидж на София като културна дестинация.

Subaru Crosstrek

Снимка: Subaru

Фестивалната програма на най-голямото градско културно събитие A to JazZ тази година превръща "Южен парк II" в мащабна сцена за уърлд музика, нови български артисти и утвърдени джаз таланти с над 30 изпълнители и авторска музика от Франция, Полша, Испания, Холандия, Белгия, Португалия, Австрия, Конго, Бенин, Великобритания, Мароко, Турция, Гърция, САЩ, Китай и други точки на света.

Фестивалният парк традиционно ще забавлява многохилядната аудитория с различни активности през целия ден. Мащабният арт базар тази година обединява повече изложители от всякога, а инсталациите из парка ще вдъхновяват посетителите към устойчив начин на живот и грижа за природата. Японската марка Subaru ще представи на аудиторията най-новия си модел - Crosstrek.

Subaru Crosstrek

Снимка: Subaru