Новото MINI John Cooper Works ще се появи за първи път маскирано в камуфлаж на тазгодишното състезание "24-те часа на Нюрбургринг" от 1 до 2 юни 2024 г., няколко месеца преди световната си премиера, насрочена за есента. Почитателите на MINI и автомобилните ентусиасти на моторните спортове очакват с нетърпение дебюта на новото MINI John Cooper Works, задвижвано от мощен 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбомотор, съчетан с механична или автоматична скоростна кутия.

Вижте новото MINI John Cooper Works маскирано в камуфлаж  >>  >>  >>

Надпреварата "24-те часа на Нюрбургринг" се смята за едно от най-тежките състезания за издръжливост в света, предизвикващо пилоти и отбори да завладеят емблематичната писта "Нюрбургринг-Нордшлайфе" в изтощителна, целодневна битка на скорост, умения и надеждност.

Снимка: MINI

Новото MINI John Cooper Works с мощен бензинов турбомотор, облечено в камуфлаж, проектиран от MINI Design Team, отдава почит на емблематичните червени и бели цветови схеми, използвани за класическите модели на Mini в моторните спортове през 60-те години на миналия век. Новото MINI John Cooper Works бележи крайъгълен камък в ангажимента на MINI към иновациите и наследството.

Снимка: MINI

В един смел ход, новата гама на MINI John Cooper Works, разработена да прекрачи границите на скоростта и пъргавината, ще се предлага както в бензинова, така и в изцяло електрическа версия. В знак на уважение към историческата победа на класическото състезателно Mini Cooper S на рали "Монте Карло" през 1964 г. преди 60 години, състезателната кола разполага с отличително лого "37", отбелязващо това толкова значимо постижение. Тази емблема служи като почит към богатата традиция на MINI в моторните спортове.

Снимка: MINI

Новото MINI John Cooper Works #317 ще бъде заявено от частния състезателен отбор от Нюрбург, Bulldog Racing, и ще се състезава в категорията SP 3T. Състезателният автомобил, наречен MINI John Cooper Works PRO, представлява перфектната комбинация от емблематичния дизайн и надеждност на MINI и опита на Bulldog Racing, тестван на писта.

Снимка: MINI

Второто участие ще бъде любимото черно MINI John Cooper Works #474 също с 2,0-литров двигател и с 6-степенна механична скоростна кутия, което демонстрира своята мощ, като си осигури финал на подиума в миналогодишния кръг на "24-те часа на Нюрбургринг". Спортният модел доказа своята сила срещу ожесточената конкуренция в категорията VT-2, затвърждавайки статута си като страхотен съперник в състезания за издръжливост.

С нарастващото очакване за дебюта му, феновете на MINI и автомобилните ентусиасти могат да очакват незабравима демонстрация на възможностите на новото MINI John Cooper Works на тазгодишното състезание "24-те часа на Нюрбургринг" от 1 до 2 юни.