Британската марка MINI ще пусне новия напълно електрически модел Cooper E на пазара през май. Също както и цялото ново моделно семейство на MINI, така и базовият модел MINI Cooper E се предлага в четири оформени по нов начин нива на оборудване, наречени от британците Trim.

Вижте как изглежда новото MINI Cooper E  >>  >>  >>

При класическия вариант на оборудване се предлага избор от нови лакови покрития за каросерията и контрастни цветове за покрива. Дизайнът на модела с три врати на MINI в цвят слънчево жълто е особено изразителен с контрастен покрив и бели корпуси на външните огледала. В силуета доминират типичните пропорции за марката. Компактните размери благоприятстват за управляемостта и търсенето на места за паркиране.

Снимка: MINI

Отпред лицето на новото MINI Cooper E се оформя от кръглите фарове и осмоъгълната решетка. С уникалните си светлинни графики, LED фаровете подчертават яркото излъчване на новия електрически базов модел. Джантите с размери от 16 до 18 инча се предлагат с различни, аеродинамично оптимизирани дизайни.

При класическия вариант на оборудване на MINI Cooper E повърхностите в кокпита са покрити с двуцветен, черно-син плетен материал. Така в интериора се създава стилен контраст с висококачествената тапицерия на седалките от изкуствена кожа Vescin. Тя се предлага в сив или черен цвят с перфорирана шарка.

Снимка: MINI

Напълно електрическото MINI Cooper комбинира модерно, екологично задвижване с типичната за марката радост от шофирането. Директното предавателно отношение на пъргавото кормилно управление внася максимални емоции в кокпита. Разширената следа, както и по-дългото междуосие оптимизират динамиката при предизвикателни ситуации на пътя.

Типичното за марката усещане за управление на картинг се засилва до максимум, благодарение на спонтанното разгръщане на мощността на електромотора. Батерията на MINI Cooper E с капацитет 40,7 кВтч осигурява пробег от 305 км при тестовия цикъл WLTP. При пътуване са достатъчни 28 минути при зарядна мощност 75 кВт, за да заредите батерията от 10 до 80%.

Снимка: MINI

Електрическото задвижване на MINI Cooper E с мощност 184 к.с. може по всяко време да предостави максималния въртящ момент от 290 Нм. Благодарение на него автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,3 секунди. Средният разход на електроенергия е в рамките на 13,8-14,3 кВтч/100 км според WLTP.

Активният контрол на скоростта автоматично адаптира дистанцията до движещите се отпред автомобили и постоянно следи пътя. Това позволява своевременно разпознаване на потенциално опасните ситуации в натоварения трафик. Асистентът за паркиране самостоятелно разпознава местата за паркиране и стартира процес на автоматично паркиране само с натискане на бутон. Комфортното предлагане на място в кокпита и малкият диаметър на завой превръщат новото MINI Cooper E в перфектния спътник във всекидневието.

Снимка: MINI

"С новото напълно електрическо MINI Cooper E ние предлагаме великолепна възможност за навлизане в новото семейство на MINI. Неговите 184 к.с. гарантират вълнуваща пъргавина и вдъхновяващо ускорение без забавяния и ограничения", сподели Щефани Вурст, ръководител на марката MINI.