Новото BMW Серия 5 беше лансирано на европейския пазар през октомври, а сега за първи път седанът демонстрира своите динамични качества по време на интензивни тестове в зимни условия.

Вижте новото BMW Серия 5 при зимни условия в Зьолден  >>  >>  >>

В новото BMW Серия 5 системата за контрол на стабилността при шофиране DSC, системата ограничаваща приплъзването на колелата в близост до задвижващия механизъм ARB и управлението на задвижването са свързани помежду си по такъв начин, че да могат гъвкаво да се координират и допълват взаимно във всяка ситуация на шофиране.

Интегрираното приложение на всички системи за задвижване е предпоставка за отличните характеристики на управление на BMW Серия 5 в зимните условия. Колкото по-взискателни са условията, толкова повече изцяло електрическото BMW Серия i5 впечатлява със скоростта и прецизността на своите системи за управление.

Новият модел предлага хармония на оптимално сцепление при потегляне и превъзходна стабилност при шофиране при завиване или при спиране, което е уникално сред конкурентните.

С най-новата технология за акумулаторни клетки и интелигентно контролирано управление на топлината, технологията BMW eDrive от пето поколение, която е доразвита за новия седан BMW i5, позволява дълъг пробег и кратко време за зареждане по време на спиране, дори при екстремни температури под нулата.