Изцяло новият електрически кросоувър Hyundai KONA Electric вече се предлага и в България, само два месеца след официалния старт на производство в завода на марката в Чехия. Второто поколение на модела се отличава с атрактивен дизайн, най-новите интелигентни технологии и автономен пробег до 514 км с едно зареждане.

Вижте как изглежда новият Hyundai KONA Electric  >>  >>  >>

Екстериорът е по-елегантен и изтънчен, с плавни форми, ново LED осветление и спортни детайли. Интериорът е оборудван с технологичен кокпит, който се състои от 12,3-инчово дигитално табло пред шофьора и 12,3-инчов централен сензорен екран.

Снимка: Hyundai

Изцяло новият електрически Hyundai KONA Electric се предлага с два варианта на батерии - с капацитет 48,4 кВтч и с 65,4 кВтч. Батерията с капацитет 48,4 кВтч осигурява пробег до 377 км при комбиниран разход на енергия от 14,6 кВтч/100 км, а батерията с капацитет 65,4 кВтч осигурява до 514 км със съответно разход от 14,7 кВтч/100км. И в двете си версии времето за зареждане от зарядна станция над 100 кВт от 10% до 80% отнема 41 минути.

Дори и в стандартното си оборудване, новият електромобил на Hyundai предлага най-новите интелигентни технологии, включително система за следене на обекти при паркиране с функция за превенция на сблъсък отпред и отзад, система за автономно шофиране по магистрала, система за активно поддържане на лентата и др.

Снимка: Hyundai

Иновативната функция V2L (Vehicle-to-Load), която за първи беше представена в Hyundai IONIQ 5, вече е внедрена и в новата електрическа KONA. Технологията помага на потребителите да водят устойчив начин на живот под знака на електрическата мобилност, позволявайки им свободно да използват или захранват всякакви електрически устройства като електрически велосипеди, скутери или оборудване за къмпинг.

Снимка: Hyundai

Hyundai продължава да демонстрира своята отдаденост към клиентите си в Европа. Още през 2020 г. първото поколение на KONA Electric стана първият електрически автомобил на южнокорейската марка, който се произвеждаше в Европа и скъси драстично времето за доставка на Стария континент.

Второто поколение на Hyundai KONA Electric продължава стратегията"Произведено в Европа за Европа" като се произвежда в завода на марката в Чехия. Очакванията са заводът да произведе 21 000 бройки от новата електрическа KONA само за първата година.

Снимка: Hyundai

Новият Hyundai KONA Electric вече може да се разгледа и да се изпробва във всички шоуруми в дилърската мрежа на официалния вносител у нас "Индустриал Комерс". Цените на новия Hyundai KONA Electric с предно предаване и по-малката батерия започват от 79 900 лева в първото ниво Comfort, а вариантът с по-голямата батерия стартира от 89 900 лева.

Във второто ниво на оборудване Exclusive цените са съответно 89 900 лева и 97 900 лева, а в топнивото Premium достигат 96 400 лева за модела с по-малка батерия и 108 400 лева за варианта с по-голямата батерия.