Новият Ford Mustang в двете си версии - Mustang GT и Mustang Dark Horse, дебютира у нас сред легендарните си предшественици по време на празника по повод 60-годишния юбилей на емблематичния модел. По случай годишнината на Ford Mustang, официалният представител на Ford за България - "Мото-Пфое" покани феновете на модела в комплекса си в столичния квартал "Младост", където гостите имаха възможността да се запознаят с последните иновации в Mustang, както и с наследството на този емблематичен автомобил с изложбата "60 години Ford Mustang".

Вижте новия Mustang и легендарните му предшественици   >>  >>  >>

Атанас Фурнаджиев, управител на "Мото-Пфое", откри събитието, припомняйки, че миналата година беше честването на 120 години от създаването на компанията Ford Motor и сподели, че това е компанията, която постави света на колела, създавайки първата поточна линия за автомобили в света. Петя Табакова, бранд мениджър на Ford за България, припомни, че Mustang не е просто автомобил, а символ на свободата и непокорния дух на много поколения.

Атанас Фурнаджиев, управител на „Мото-Пфое” (в дясно) и Петя Табакова, бранд мениджър на Ford България

Снимка: Тони Тончев

Легендарният модел е участвал в много любими филми като Bullit, "Да изчезнеш на 60 секунди", "Аз съм легенда", "Бързи и яростни" и още много други. "Тази вечер, с помощта на клуб Mustang в България сме ви организирали една специална изложба от емблематични класически версии на Mustang, с която се надяваме да ви върнем към историята на Mustang и да видите неговата еволюция през годините", сподели Петя Табакова.

На сцената се качи и Тихомир Младенов, председател на клуб Mustang, който разказа по-подробно за ретро автомобилите. Кулминацията на събитието беше, когато Mustang Dark Horse и Mustang GT, карани от актьора Асен Блатечки и Тихомир Младенов, влязоха през входа с форсиращи звуци и паркираха в центъра на шоурума. Асен Блатечки, като специален гост на събитието и собственик на Mustang, сподели страхотни впечатления от автомобила и радостта от това, че шофира Ford Mustang.

Актьорът Асен Блатечки докара новия Ford Mustang Dark Horse на сцената

Снимка: Тони Тончев

Освен най-новото седмо поколение на Mustang, почитателите видяха и легендарните класически модели, които са оставили незабравима следа в автомобилната индустрия. Най-старият класически модел беше Shelby GT350 от 1966 г., който представлява съвършена комбинация от стил, мощност и производителност, правейки го една от иконите на автомобилната история.

Mustang GT350 от 1966 година е създаден от Карол Шелби и е произведен в ограничен брой, което го прави изключително ценен за колекционерите днес. Другите легендарни ретро автомобили Mustang бяха Маch-1 Cabrio от 1972 г., Cobra II от 1976 г., Fox Body Mustang от 1988 г. и още много модели.

Новият Ford Mustang сред легендарните му предшественици

Снимка: Тони Тончев