По случай 60-годишния юбилей на Ford Mustang, официалният представител на Ford за България - "Мото-Пфое", кани всички автомобилни ентусиасти на 8 и 9 юни в шоурума "Мото-Пфое Младост" на Дни на отворените врати. Шоурумът на "Мото-Пфое" в столичния квартал "Младост" се намира на бул. "Александър Малинов" 27. През двата почивни дни - събота и неделя, от 10 до 16 часа феновете ще могат да видят отблизо както най-новото седмо поколение във варианти Mustang GT и Mustang Dark Horse, така и легендарни класически модели, които са оставили незабравима следа в автомобилната индустрия, част от временната изложба "60 години Ford Mustang".

Вижте новите модели Mustang GT и Mustang Dark Horse  >>  >>  >>

Най-старият класически модел ще бъде Shelby GT350 от 1966 г., който представлява съвършена комбинация от стил, мощност и производителност, правейки го една от иконите на автомобилната история. Mustang GT350 от 1966 година е създаден от Карол Шелби и е произведен в ограничен брой, което го прави изключително ценен за колекционерите днес. Този модел е култова класика и един от най-желаните американски легендарни автомобили.

Mustang Shelby GT350

Снимка: Ford

Изложбата "60 години Ford Mustang" включва още Mustang Mach-1 Convertible от 1972 г. Моделът е изключително рядък, тъй като основно Mach-1 се е предлагал като фастбек. Намерените версии кабриолет са много ценени сред колекционерите заради своята уникалност. Участието на Маch-1 във филми като "Диамантите са вечни" (Diamonds Are Forever) и "Да изчезнеш за 60 секунди" (Gone in 60 Seconds) e доказателство за неговата класика.

В шоурума на "Мото-Пфое" ще бъде изложен и Cobra ll от 1976 г., който е въведен на пазара през 1976 г. като част от второто поколение Mustang, известно като Mustang II. Моделът Cobra II е създаден, за да придаде спортен и агресивен вид на Mustang II, вдъхновен от състезателните автомобили Shelby от 60-те години. Този модел остава един от най-запомнящите се автомобили на своето време.

Mustang Cobra II

Снимка: Ford

Още един модел ще могат да видят посетителите на изложбата "60 години Ford Mustang" и това е Fox Body Mustang от 1988 г. Този спортен модел е автомобилна икона на своето време, предлагащ комбинация от стил, мощност и възможности за модификации, които го правят любим на автомобилните ентусиасти и до днес.

Снимка: Ford

Вече 60 години емблематичната американската икона Ford Mustang завладява съзнанието на шофьорите по целия свят. Той е синоним на забавление, свобода, мощност и бунтарски дух. Mustang запазва своята привлекателност и популярност за всеки човек, като заема място на върха на класацията на спортните автомобили с над един милион продажби в световен мащаб от 2015 г. насам. Емблематичният спортен автомобил е имал хиляди участия във филми, телевизионни сериали, музикални клипове и видеоигри, като за това време се е превърнал в най-харесваният автомобил в света на социалната мрежа Facebook.