Новата Toyota Camry дебютира в края на миналата година. Моделът вече се предлага на пазарите в Северна Америка, Китай и Близкия изток. Сега седанът с четири врати стигна до Европа и до България. Вносителите у нас обявиха спецификациите и цените, а колата вече е налична за поръчки.

Вижте как изглежда новата Toyota Camry  >>  >>  >>

На българския пазар седанът се предлага само като пълноценен хибрид, без възможност за презареждане на батерията от електрическата мрежа. Под капака на новото поколение е монтиран хибриден агрегат, който комбинира 2,5-литров 4-цилиндров бензинов двигател с мощност 186 к.с., електромотор и нова литиево-йонна батерия.

Снимка: Toyota

Системната мощност на хибридната инсталация е 230 к.с. Скоростна кутия е електронно управляема безстепенна автоматична CVT, задвижването е на предните колела, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7,2 секунди. Средният разход на гориво е 4,8 л/100 км.

Новата Toyota Camry е девето поколение на популярния японски седан и е изградена според новата философия на дизайна на Toyota, която преди беше използвана в новите модели Prius и C-HR. Предницата се характеризира с тънки фарове с форма на бумеранг, сливащи се с тясна радиаторна решетка. Отзад се открояват новите С-образни светлини. Като цяло новото Camry има по-спортен и по-модерен дизайн.

Снимка: Toyota

В интериора на новото поколение на Toyota Camry японците са заложили на новите технологии. Арматурното табло е изцяло преработено. Европейската версия се предлага стандартно с 12,3-инчов сензорен екран на информационно-развлекателната система. В стандартното оборудване е включена и мултимедийната система Toyota Smart Connect, която дава информация за трафика в реално време, интелигентен гласов асистент, безжична връзка с Apple CarPlay и Android Auto, пет USB порта, безжично зарядно устройство за смартфони и мобилни устройства, онлайн актуализации, дигитален ключ MyToyota, система за подпомагане на водача, система за избягване на челен сблъсък и други.

Снимка: Toyota

Новата Toyota Camry се предлага у нас в четири нива на оборудване - Comfort, Executive, Elegance и Luxury. Стандартното оборудване включва отопляемо предно стъкло в областта на чистачките, сензори за светлина и дъжд, система за безключов достъп и бутон за стартиране на двигателя, отопляеми предни седалки, мултимедийна система с 12,3-инчов сензорен екран, безжично зареждане, адаптивен круиз контрол, система за автоматично спиране при опасност от удар, система за следене на пътното платно, система за наблюдения на слепите зони и други.

Снимка: Toyota

Най-достъпната Toyota Camry Elegance също има 17-инчови джанти, тапицерия от плат, двузонов автоматичен климатик и 7-инчов екран на таблото. Следва нивото Executive, в което се появяват 18-инчови джанти, кожен салон, отопляем волан, вентилирани предни седалки и виртуално арматурно табло с размер 12,3 инча. Най-високата версия Luxury има премиум аудиосистема JBL с 9 високоговорителя, отопляеми задни седалки, тризонов автоматичен климатик, проекционен дисплей и камери за 360-градусов обзор около колата.

Снимка: Toyota

Цената на ново поколение Camry започва от 77 990 лева за ниво Comfort и достига до 95 990 лева за Luxury. На българския пазар новата Toyota Camry Hybrid се предлага с 10-годишна гаранция с програмата Toyota Relax, 10 години безплатна грижа за хибридната батерия и 12-годишна гаранция срещу перфорация от корозия.