Южнокорейската компания Kia представи официално първите снимки на външния и интериорния дизайн на новия си модел Kia K4. Компактният седан от следващо поколение възприема смелото отношение на марката за непрекъснато движение напред и носи нови начини на мислене, иновации и модерни дизайнерски качества в своя пазарен сегмент. Екстериорът на компактния седан Kia K4 символизира смелата позиция на Kia да създава най-вдъхновяващите, иновативни и естетически напреднали решения за мобилност.

"Всеки контур, извивка и детайл в дизайна на Kia K4 са внимателно обмислени и изпълнени в съответствие с философията "Единство на противоположностите", обединявайки изчистени повърхности и технологични детайли в смело и хармонично сплотено единство. Всеки стилистичен аспект укрепва допълнително връзката между марката и дизайна", заяви Карим Хабиб, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на глобалния дизайн на Kia. "С дизайна на Kia K4 ние надграждаме опита и правим нашите ценности достъпни за още по-широк кръг хора, предлагайки им адекватен и смислен продукт, който да внесе вдъхновение в начина, по който те мислят, движат се и живеят", добави Хабиб.

Външният дизайн отключва нови възможности чрез прогресивна динамика

Безпроблемно надминавайки стандартите за дизайн на сектора на компактните седани, автентичната аура на Kia K4 излъчва амбиция, смелост, енергия и сила. Дизайнерите на Kia са създали модерна и уникална форма на каросерията със стилен, нестандартен облик. Органичният поток от светлина между редуващите се квадрати подчертава формата на каросерията. Този рушащ стереотипите подход е особено добре видим в страничния силует на новата Kia K4, където изтегленият назад стил на фастбек хармонира идеално със смелия и прогресивен характер на марката Kia.

Снимка: Kia

Отпред Kia K4 създава моментално поразително впечатление. Вертикалните фарове, разположени в най-крайните ръбове на предната част, образуват широка и уверена осанка, докато елементите на дневните светлини DRL (Daytime Running Light) са интегрирани в хоризонтални хромирани ленти, за да подчертаят допълнително изисканата привлекателност на K4. Най-новото превъплъщение на светлинната технология за осветяване на звездната карта на Kia отразява поредната еволюция на емблематичното за марката "тигрово лице" (Tiger Face).

Погледната отзад, Kia K4 излъчва същата аура на сила и динамика мощ и динамика. Вертикалните светлини, разположени в двата края на каросерията на автомобила се спускат вертикално надолу към широката технологична броня. Въздушният дифузьор, вграден в бронята, допълва картината със своя ярък графичен дизайн.

Интериорният дизайн съчетава иновативни технологии и висок комфорт

Интериорът на новата Kia K4 комбинира две на пръв поглед противоположни концепции. Този радикален подход се илюстрира отлично от стилистиката на вътрешното пространство, където очакваната концепция за ориентирано към водача арматурно табло се среща с неочаквания дизайн на формите, придавайки неповторим характер на интериора на K4.

Вместо традиционното оформление с обърнати под ъгъл към водача екрани и прибори за управление, новият интериор на Kia K4 отделя водача и пътника посредством смело графично решение. По този начин се постига ясно разграничение между двете пространства - кокпитът на водача от една страна и пътническото пространство със своя комфорт от друга.

Снимка: Kia

Дизайнерите са разработили вътрешно пространство, фокусирано върху усещането за интериора и върху неговите функционални и практични атрибути. Чрез контрастиращите технологични елементи в пространството за водача и комфортните детайли в зоната на пътника се постига перфектен баланс между рационалното и емоционалното. Предлага се богат избор от възможности за пряко и индиректно осветление на изискания, първокласно изпълнен интериор на Kia K4.

Арматурното табло е доминирано от големия централен екран и елегантно оформената централна конзола, която подчертава разделението между пространствата за водача и пътника. Съзнателното намаляване на физическите бутони и прибори контрастира с поредицата от красиво оформени и елегантно интегрирани бутони за функции като "Начало", "Карта" и "Търсене", които в комбинация с въртящия се контролер дават възможност за бързо и интуитивно управление на функциите.

Снимка: Kia

Четирите разположени под тях бутона осигуряват максимална лекота при настройките на отоплението, климатичната инсталация и вентилацията на купето. На разположение на клиентите е вълнуваща гама нови тапицерии на седалките, материи на облицовките, десени и цветове, които подчертават допълнително изисканото и луксозно излъчване на интериора на новата Kia K4.

Новият модел налага нови стандарти по отношение на дизайна, в сферата на иновациите и удоволствието от шофирането в пазарния сегмент на компактните седани. Глобалната премиера на новата Kia K4 ще се състои на 27 март на международното автомобилно изложение в Ню Йорк.