На автомобилния салон в Токио Nissan представи спортна версия на електрическия кросоувър Ariya, направена от подразделението NISMO. Пускането му в Япония е планирано за тази пролет. Стилният и футуристичен кросоувър е водещият електрически модел на спортното подразделение NISMO.

Вижте как изглежда новият Nissan Ariya NISMO  >>  >>  >>

Nissan ще предложи Ariya NISMO в два варианта. Базовият модел NISMO B6 e-4ORCE разполага със системна мощност от 362 к.с. и 560 Нм въртящ момент, генерирани от два електромотора, черпещи енергия от батерия с капацитет 66 кВтч. По-мощният вариант NISMO B9 e-4ORCE развива до 430 к.с. и 600 Нм, с по-голям капацитет на батерията от 91 кВтч.

Снимка: Nissan

Новият Nissan Ariya NISMO предлага мощно ускорение, просторна модернизирана кабина и тиха работа, уникална за електрическите превозни средства. Спортният електрически кросоувър е базиран на Ariya e-4ORCE и осигурява по-голяма мощност и увереност, благодарение на своето динамично, но плавно ускорение.

По-мощната версия спринтира от място до 100 км/ч за около 4 секунди. Новият Nissan Ariya NISMO се отличава с образцово управление и превъзходна аеродинамична ефективност, постигнати от ексклузивните настройки на NISMO. Електрическият кросоувър е динамичен, но лесен за контролиране, като постига приблизително 10% по-голяма пикова мощност на електромоторите, комбинирана със специална настройка на ускорението.

Снимка: Nissan

Сега има добавен специален режим на шофиране NISMO за по-бърза реакция на газта, който по избор може да бъде придружен от изкуствен звук, извлечен от Formula E, който допълнително засилва вълнението.

Специалната настройка на NISMO за всеки компонент на шасито, съчетана с технологията за управление на четирите колела с електрическо задвижване e-4ORCE и специални гуми 255/45 R20, монтирани на здрави 20-инчови алуминиеви джанти на двете оси, генерира превъзходна стабилност в завой при високи скорости, както и по-добро проследяване на кривата на завиване. Теглото на електрическия кросоувър е 2080 кг за по-леката версия, докато по-мощната версия тежи 2220 кг.

Снимка: Nissan

Екстериорът на новия Nissan Ariya NISMO съчетава първокласното качество на Ariya с динамиката на NISMO. Аеродинамичните характеристики са подобрени, благодарение на технологиите, извлечени от състезанията, които намаляват съпротивлението и осигуряват по-голяма притискаща сила при по-високи скорости. Спортният интериор създава първокласно усещане с висококачествени материали навсякъде, включително специално проектирани седалки и тапицерия NISMO.