Крис и Джули Рамзи - съпруг и съпруга авантюристи, завършиха своето изцяло електрическо пътешествие до Южния полюс в Антарктика. Тяхното 10-месечно приключение започна в замръзналото Арктическо море на Северния магнитен полюс и премина през разнообразните терени и условия на Северна, Централна и Южна Америка, преди внимателно да прекосят най-отдалечения континент на планетата, за да достигат Южния полюс. Това е първият път, когато автомобил извършва такова пътуване. Със своя електрически Nissan Ariya съпрузите са изминали над 30 000 км.

Вижте още интересни кадри от пътешествието  >>  >>  >>

Изцяло електрическият експедиционен Nissan Ariya с e-4ORCE със задвижване на всички колела премина най-тежките тестове при екстремни температури и голяма надморска височина, изминавайки дълги разстояния и предизвикателни офроуд терени. Електрическият SUV е с фабрично стандартно задвижване и батерията, като единствено беше модифициран от специалистите по полярна мобилност Arctic Trucks, за да побере 39-инчови гуми BF Goodrich.

Снимка: Nissan

Крис и Джули започнаха да планират своето пътешествие от Северния до Южния полюс през 2017 г., след като завършиха Монголското рали със своя Nissan LEAF. Това беше първият път, когато електромобил беше използван за предизвикателството от 10 000 км.

Те разбраха какъв интерес може да предизвика този тип епично приключение към електрическите превозни средства, както и да създадат наследство от инфраструктура за зареждане. Съпрузите смятат, че пътешествието от полюс до полюс е най-доброто електрическо приключение и го превръщат в реалност чрез ангажимент за сътрудничество и иновации с партньори с еднакви мисли.

Снимка: Nissan

"Не мога да повярвам, че сме на Южния полюс. След толкова години планиране, не се чувствам реално. Винаги съм имал пълно доверие в невероятните възможности на електрическите превозни средства и знаех, че нашият Nissan Ariya ще се справи с всичко, което му се постави. Но беше много по-трудно, отколкото очаквах. Горд съм, че пътешествието от полюс до полюс достигна до милиони хора в различни части на света и ги ентусиазира да възприемат електромобилите в ежедневния си живот", коментира Крис Рамзи.

Джули Рамзи добави: "Това беше невероятно пътуване с хората, които срещнахме, приятелите, които създадохме и подкрепата, която получихме. Пътешествието от полюс до полюс започнахме само като Крис и аз, но екипът на експедицията сега се състои от хиляди мили и далновидни хора. Тези поддръжници и сътрудници искат да направят разликата и да споделят вълнението от електрическото шофиране".

Снимка: Nissan

"От името на всички в Nissan, поздравления за завършването на пътешествието от Северния до Южния полюс. Ние всички се възхищаваме на вашия смел дух и страст за разширяване на границите на електрическите приключения. Беше необикновено пътуване, което трябваше да следваме и за нас в Nissan е гордост. Вие показахте как иновативната технология на Nissan продължава да доставя вълнение, независимо дали по време на пътуване до офиса или до Антарктика!", каза Алисън Уидърспун, корпоративен вицепрезидент по глобален маркетинг и мърчандайзинг на Nissan.