За да може да оцени постиженията на автомобилната промишленост през последните десетилетия, ще й помогне новата Honda Civic. Медиите периодично съобщават за най-възрастната шофьорка, а наскоро популярност получиха и нейните технически проблеми с минивана, който ползва, и който също като нея е дълголетник.
От техническите му недостатъци и остарялата кола, Едит се оплакала във Facebook - освен най-възрастната шофьорка, тя е и най-възрастният потребител на социалната мрежа, предаде "Фокус".
След известно време, пред вратата на госпожата, която междувременно навършила 105 години, се появил нов автомобил Honda Civic. Неизвестният доброжелател дал на Едит да разбере, че може да го ползва, а кой е той, американските журналисти продължават да гадаят.
Най-вероятно това е самата компания Honda, но от концерна мълчат, а доказателства, че е така не е намерила нито една американска медия. Всички обаче отбелязват, че за 86-годишния си шофьорски стаж, Едит нито веднъж не е попаднала в пътно-транспортно произшествие, и не е известно дори да е получавала глоба за неправилно паркиране.
„Когато съм се учила да шофирам, нямаше още правила за движение по пътищата”, спомня си 105-годишната калифорнийка.
„Пътищата бяха тесни, нямаше пътни знаци, които да ограничават скоростта до 50 км/ч в населено място, и други такива”, спомня си жителката на Санта Барбара, Калифорния.