Компанията Land Rover отбелязва забележителен момент в отношенията си с Британския червен кръст, празнувайки 70 години от хуманитарното си партньорство, което е една от най-дългосрочните благотворителни инициативи от този вид в света. Всъдеходът Defender може да проследи своите корени назад до първата серия на Land Rover, която прави своя световен дебют на автомобилното изложение в Амстердам през април 1948 г. и влиза в услуга на Движението на Червения кръст и Червения полумесец през 1954 г.

Вижте спасителните акции с Land Rover Defender  >>  >>  >>

Тази година се навършват 70 години от въвеждането в експлоатация на този първи автомобил, който е специално адаптиран модел, използван като мобилна аптека в пустините на Дубай. Днес ангажиментът на Land Rover Defender за подкрепа на общностите в криза продължава с обявяването на последния си водещ проект, разположен в Италия, родината на най-голямата хуманитарна организация в света, основана преди 160 години. По време на тържеството, отбелязващо началото на движението, замислено от основателя Хенри Дюнан в Солферино, беше предаден специално оборудван Land Rover Defender 130 за спешни случаи на Италианския Червен кръст.

Снимка: Land Rover

Екипиран с усъвършенствана сателитна комуникационна техника, Defender 130 ще осигурява непрекъсната, национална връзка и достъп до някои от най-труднодостъпните и пострадали от бедствия места в страната. Новият автомобил е модифициран с помощта на специалисти от Италианския Червен кръст, за да се справя с извънредни спешни ситуации и да гарантира, че мобилизацията на помощните усилия никога не се компрометира от прекъсвания в мобилната мрежа - често срещан проблем по време на природни бедствия, като наводнения и свлачища.

Пионерският проект включва използването на сателитна технология чрез антена, монтирана на покрива на автомобила. Технологията вече се използва в статичните звена за спешна помощ на Италианския Червен кръст, но ще бъде внедрена за първи път в мобилна единица чрез Defender 130 Outbound, който е готов да се справя с най-неравния терен и най-предизвикателните условия. Автомобилът ще бъде оборудван също с лебедка и теглич, което ще му позволи да използва напълно капацитета за теглене на Land Rover Defender 130 Outbound от 3000 кг.

Снимка: Land Rover

Land Rover Defender работи с Британския Червен кръст и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, като помага на уязвимите общности да се подготвят, да реагират и да се възстановят след кризи по целия свят. През седемте десетилетия партньорството е оказало положително въздействие върху живота на над два милиона души в повече от 50 държави.

"Дългогодишното партньорство между Defender и Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец показва какво може да се постигне, когато работим заедно с траен ангажимент. До момента нашето партньорство с Британския червен кръст е оказало положително въздействие върху повече от два милиона живота по целия свят. Това, което започна в пустините на Дубай и горските села на Кения през 1954 г., вече е част от нашето ДНК. Заедно предоставяме жизненоважна помощ за човечеството, често когато асфалтът свършва и при най-строги условия. Надявам се, че ще продължим да помагаме на най-нуждаещите се поне още седем десетилетия", сподели Марк Камерън, управляващ директор на марката Defender.

Снимка: Land Rover

Новият Land Rover Defender ще участва в редица тържества и инициативи за набиране на средства тази година, за да подкрепи партньорството и да демонстрира своята продължаваща международна работа. Към момента Defender активно участва в шест ключови международни проекта по целия свят като помага на общностите, изправени пред бедствия и заплахи като хранителна несигурност, конфликти и климатични промени.

Снимка: Land Rover

В продължение на седем десетилетия подкрепата за Британския червен кръст и Червения полумесец е помогнала на хора, засегнати от конфликти и природни бедствия по целия свят. След като първата мобилна аптека е влязла в експлоатация през 1954 г., няколко автомобила от първата серия на Land Rover са били изпратени в Кения, за да подкрепят медицинските сестри в предоставянето на медицински и социални услуги на жени и деца в горските села на района Ниери.

Снимка: Land Rover

През 1968 г. автомобили са изпратени в Нигерия, за да подкрепят хуманитарните усилия на Международните дружества на Червения кръст и Червения полумесец по време на конфликта в Биафра, докато Land Rover разпределя помощ след циклон в Андхра Прадеш в Индия през 1977 г.

Снимка: Land Rover

Между 2008 г. и 2009 г. всъдеходите Land Rover Defender са участвали в операции за реагиране на урагани в островите Търкс и Кайкос и Каймановите острови. Те също така са подкрепили проекти за санитария и тренировъчни упражнения в Таджикистан през 2015 г. Този проект сам по себе си е обучил над 42 000 възрастни и 4000 деца на здравна хигиена.

Снимка: Land Rover

Съвсем наскоро връзката между Движението на Червения кръст и Червения полумесец и Land Rover Defender доведе до това, че колеги помогнаха да се тестват възможностите на последния модел за хуманитарна работа. Експерти от флота на Червения кръст и Червения полумесец в Дубай се изправиха пред безмилостния пустинен пясък и извиващия се асфалт на магистралата "Джебел Джайс", за да оценят всъдеходната способност и представянето на пътя на прототипите на Land Rover Defender през 2019 г.

След това Land Rover Defender изигра ключова роля по време на пандемията Covid-19, с флот от 27 автомобила, разположени с Британския Червен кръст, за да доставят лекарства и храна на уязвими хора в Обединеното кралство. В световен мащаб флот от 267 всъдехода Defender подкрепя Червения кръст и Червения полумесец.