Италианската марка Lancia, част от автомобилния концерн Stellantis, разкри още един детайл от изцяло новия модел Ypsilon. Четвъртото изображение показва част от задницата на новата Lancia Ypsilon, която отразява новия и радикален дизайнерски език.

Задната част на новата Lancia Ypsilon се появи в четвъртото изображение на модела и включва емблематичните кръгли LED фарове с ясна препратка към най-бруталния дух на марката и към незабравимата Lancia Stratos, превърнала са в легендарен модел в света на ралитата.

Снимка: Lancia

Двата фара сега разполагат с нов дизайнерски елемент под формата на буквата Y, който се явява екстремен символичен синтез, разположен хоризонтално в рамките на кръговете. В съответствие с това, което се очакваше от прототипа Lancia Pu+Ra HPE, балансът между решителност и чистота се откроява във фаровете, между които е поставено логото на Lancia, а под него се вижда и надписът Ypsilon.

Неговият оригинален шрифт черпи вдъхновение от една от емблематичните италиански индустрии, най-тясно свързани с историята на марката - модата. Надписът Ypsilon отдолу и неговите ръкописни знаци са вдъхновени от легендарни модели с елегантен дизайн, като Fulvia, Flavia и Flaminia.

Снимка: Lancia

Представянето на новата Lancia Ypsilon е насрочено за февруари 2024 г., чрез ексклузивната нова Lancia Ypsilon Cassina Limited Edition. Моделът с изцяло електрическо задвижване, наличен е в 1906 номерирани и сертифицирани бройки, представлява първата конкретна стъпка във възраждащото се пътуване на марката, с ясна и амбициозна стратегия за електрификация.

Марката се движи напред със скокове и граници, в съответствие със стратегическия план на автомобилния производител Stellantis. През следващите седмици Lancia ще разкрие серия от допълнителни подробности за новия Ypsilon, преди основното представяне, което ще бъде следващия февруари в Милано.

Снимка: Lancia

Марката Lancia е със 117-годишна история и представлява вечната италианска елегантност, която накара хората по целия свят да мечтаят, благодарение на своите емблематични автомобили Flaminia и Aurelia B24 Spider, състезателните модели Delta, Stratos и 037, елегантната Fulvia, Beta HPE и много други.

Lancia вече е готова да започне своя Ренесанс с 10-годишен стратегически план, който сега се движи напред със скокове и граници. Иновациите и вечният дизайн винаги са били основополагащи принципи за марката. И сега устойчивостта, ориентирана към клиента и социалната отговорност също станаха от съществено значение, защото Lancia е решена да гледа в бъдещето с голям ангажимент и амбиция.