От 20 до 22 септември ще се проведе най-престижният конкурс за елегантност у нас. Името на конкурса е "Дръстър", а домакин и тази година ще бъде хотел "Хаят" в Правец. Специалната церемония по награждаването ще се проведе на 21 септември, когато ще бъде избран най-красивият ретро автомобил у нас.

Вижте класическите и ретро автомобили, участвали през миналата година   >>  >>  >>

Конкурсът за елегантност "Дръстър" успя да изгради репутация като едно от най-добре организираните събития за ретро автомобили у нас. Той се превърна в място, на което могат да се видят най-редките и уникални класически коли в страната. Всяка година в селекцията има автомобили, които за пръв път се представят пред публика в България.

Mercedes-Benz 190 SL

Селекцията е изготвена прецизно, а всеки един участник получава индивидуална покана. В състава на журито са едни от най-добрите специалисти в областта на историческите автомобили в Европа като Емануел Баке, част от съдийското жури на Конкурса за елегантност във Вила д"Есте. Строгите критерии гарантират високо ниво на конкурса и обуславят големия интерес към него от страна на колекционери, публика и медии.

Специалните награди за издание 2024 година са: "Голямата награда на конкурса" - The Best Of The Show, "Награда на публиката", "Най-автентичен автомобил" и "Най-добро реставраторско студио". Автомобилите са разделени в категории: довоенни автомобили - "Динозаври на пътя", следвоенни седани - "Светът е голям", следвоенни кабриолети - "Пътуване към залеза", следвоенни купета - "Силата се завръща", като за пръв път тази година в конкурса ще има и суперколи.